16/11/2024
Υλικά
- 1 ξεπαγωμένο φύλλο σφολιάτας
- 350 γρ. σπαράγγια
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο, χωρισμένο
- 1 κ. γλ. χοντρό αλάτι, χωρισμένο
- 1/4 κ. γλ. πιπέρι
- 1/2 φλ. τσαγιού τυρί ρικότα
- 3/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, μοιρασμένη
- 1 αυγό
- Ξύσμα μισού λεμονιού
- 1 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε το φύλλο και στη συνέχεια μετακινήστε το στο ταψί με τη λαδόκολλα.
- Τρυπήστε τη ζύμη με πιρούνι και ψήστε για 12 λεπτά (η ζύμη θα φουσκώσει και θα ροδίσει ελαφρά).
- Εντωμεταξύ, βράστε λίγο νερό σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε τα σπαράγγια και μαγειρέψτε τα για 3 λεπτά. Αφαιρέστε τα σε ένα πιάτο και περιχύστε τα με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
- Χτυπήστε τη ρικότα με το αυγό, 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
- Απλώστε το μείγμα της ρικότας πάνω στη ζύμη που έχει κρυώσει.
- Τοποθετήστε τα σπαράγγια πάνω από το μείγμα ρικότας και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
- Αλείψτε τις εκτεθειμένες άκρες της ζύμης με ελαιόλαδο.
- Ψήστε περίπου 18 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr