ΚεντρικήΟμορφιά

Ψεύτικες βλεφαρίδες: Πώς θα τις εφαρμόσετε σωστά

15/10/2024

Οι ψεύτικες βλεφαρίδες μπορούν να κάνουν τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα και το βλέμμα σας πιο δραματικό χωρίς να χρειαστεί να φορέσετε μάσκαρα. Ωστόσο, η εφαρμογή τους χρειάζεται εξάσκηση. Σε σχετική συνέντευξη, η makeup artist της Benefit Cosmetics, Deanna Tharp εξήγησε βήμα βήμα τα μυστικά της σωστής τοποθέτησης, είτε θέλετε ένα έντονο αποτέλεσμα είτε απλά να ενισχύσετε τις φυσικές βλεφαρίδες σας.

#1

Βρείτε τις ιδανικές ψεύτικες βλεφαρίδες για το σχήμα των ματιών σας

Υπάρχουν έξι βασικά σχήματα ματιών, λέει η ειδικός,το πρώτο πράγμα που χρειάζεται είναι να βρείτε τις κατάλληλες ψεύτικες βλεφαρίδες για το δικό σας σχήμα ματιών:

  • Εάν έχετε μάτια όπου η πτυχή τους δεν είναι ορατή, προτιμήστε ένα σετ με κοντές ψεύτικες βλεφαρίδες που είναι πιο γεμάτες στην εξωτερική γωνία και θα κάνουν το βλέμμα σας να δείχνει πιο “ανοιχτό”.
  • Αν το σχήμα των ματιών σας έχει ανοδική ή καθοδική κλίση, οι βλεφαρίδες που έχουν περισσότερο όγκο προς την εξωτερική γωνία των ματιών θα σας δώσουν ένα cat-eye αποτέλεσμα.
  • Εάν έχετε κουκουλωτά μάτια (τα μάτια στα οποία δε φαίνεται η πτυχή τους όταν είναι ανοιχτά) πείτε «ναι» στις μακριές ψεύτικες βλεφαρίδες, με περισσότερο όγκο στη μέση τους ο οποίος θα κάνει τα μάτια σας να δείχνουν πιο «ανοιχτά» στο κέντρο τους. Αντί για ολόκληρες ψεύτικες βλεφαρίδες, μπορείτε κάλλιστα να δοκιμάσετε και τα τουφάκια, τοποθετώντας περισσότερα στο κέντρο της φυσικής γραμμής των βλεφαρίδων σας.
  • Εάν έχετε στρογγυλά μάτια, επιλέξτε καμπυλωτές βλεφαρίδες που ανασηκώνουν το βλέμμα. Οτιδήποτε πολύ πυκνό ή ογκώδες θα κάνει τα μάτια σας να φαίνονται μικρότερα.
  • Εάν έχετε αμυγδαλωτά μάτια, είστε πολύ τυχερές, καθώς τα περισσότερα στιλ ψεύτικων βλεφαρίδων ταιριάζουν με αυτό το σχήμα ματιών.

#2

Εφαρμόστε eyeliner

Ανεξάρτητα από το στιλ ψεύτικων βλεφαρίδων που θα επιλέξετε, ξεκινήστε εφαρμόζοντας πρώτα μαύρο eyeliner στη φυσική γραμμή των βλεφαρίδων σας, για να «κρύψετε» τη βάση των ψεύτικων που θα μπουν μετά.

#3

Αφαιρέστε τις βλεφαρίδες από τη συσκευασία τους

Η Deanna Tharp προειδοποιεί ότι αν τραβήξετε τις βλεφαρίδες κατευθείαν από τη συσκευασία τους, μπορεί να καταστρέψετε τις τρίχες. Αντ’ αυτού, ξεκολλήστε τες αργά και απαλά πιάνοντας τη μία άκρη τους με τα δάχτυλά σας.

#4

«Μαλακώστε» τη βάση των ψεύτικων βλεφαρίδων

Για να ταιριάξετε τις ψεύτικες βλεφαρίδες με την φυσική καμπυλότητα των φυσικών βλεφαρίδων σας, θα χρειαστεί πρώτα να «μαλακώσετε» τη βάση τους. Το κόλπο της Deanna Tharp είναι να τυλίξετε τις ψεύτικες βλεφαρίδες γύρω από το δάχτυλό σας για ένα λεπτό, ώστε να τους δώσετε έξτρα καμπυλότητα -μπορείτε επίσης να κάνετε το ίδιο πράγμα με ένα πινέλο μακιγιάζ  ή ένα στυλό. Φροντίστε όλες οι κινήσεις σας να είναι μαλακές, ώστε να μην καταστρέψετε κατα λάθος τις βλεφαρίδες.

#5

Προσαρμόστε το μήκος των ψεύτικων βλεφαρίδων στις φυσικές σας

Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας (ή τσιμπιδάκι για βλεφαρίδες), ακουμπήστε τη βάση των ψεύτικων βλεφαρίδων κατά μήκος της φυσικής γραμμής των βλεφαρίδων σας, για να δείτε αν θα χρειαστεί να τις κόψετε. Το strip θα πρέπει να ξεκινάει από εκεί που αρχίζουν να πυκνώνουν οι φυσικές βλεφαρίδες σας. Ο λόγος; Εάν τις τοποθετήσετε πολύ κοντά στην εσωτερική γωνία του ματιού σας, αφενός θα είναι δύσκολο να μείνουν σταθερές αφετέρου μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στα μάτια σας. Για να βρείτε το σημείο πού θα τελειώνουν οι ψεύτικες βλεφαρίδες σας, μετρήστε περίπου δύο έως τέσσερις βλεφαρίδες ξεκινώντας από την εξωτερική γωνία του ματιού προς το κέντρο του και κόψτε τις εκεί . Έτσι θα αποφύγετε το ενδεχόμενο να προεξέχουν από τη  φυσική γραμμή των βλεφαρίδων σας, και να “κρεμάσουν” το βλέμμα σας.

#6

Εφαρμόστε την ειδική κόλλα στις ψεύτικες βλεφαρίδες

Τοποθετήστε λίγη ειδική κόλλα για ψεύτικες βλεφαρίδες σε ένα καθαρό μικρό μπολ. Με ένα τσιμπηδάκι μαλλιών πάρτε μικρή ποσότητα και απλώστε μια λεπτή, ομοιόμορφη στρώση κόλλας κατά μήκος της βάσης των ψευτικων βλεφαρίδων. Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα για να στεγνώσει ελαφρώς η κόλλα. Bonus tip: Μη φυσάτε την κόλλα για να στεγνώσει, γιατί μπορεί να μεταφερθούν μικρόβια από το στόμα σας και τελικά να φτάσουν στα μάτια σας.

#7

Τοποθετήστε τες με ένα τσιμπιδάκι για τα φρύδια

Με ένα τσιμπιδάκι για τα φρύδια, τοποθετήστε τη μέση του strip στο κέντρο του ματιού σας και στη συνέχεια πιέστε απαλά την εσωτερική και την εξωτερική άκρη τους πάνω στη φυσική γραμμή των βλεφαρίδων σας.  Όταν οι ψεύτικες βλεφαρίδες μπουν στη θέση τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλά σας για να πιέσετε απαλά τις φυσικές και τις ψεύτικες βλεφαρίδες ώστε να μπλενταριστούν. Στόχος σας, να μην υπάρχει κανένα κενό μεταξύ των ψεύτικων και των φυσικών βλεφαρίδων σας για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Τα βήματα εφαρμογής για τα τουφάκια βλεφαρίδων:

#1

Αφαιρέστε τα τουφάκια από τη συσκευασία τους

Και σε αυτήν την περίπτωση, αφαιρέστε πολύ προσεκτικά τα τουφάκια από τη συσκευασία τους, για να μην καταστρέψετε τις τρίχες.

#2

Εφαρμόστε κόλλα για βλεφαρίδες

Βάλτε λίγη κόλλα σε ένα καθαρό μικρό μπολ. Πάρτε ένα τουφάκι με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών, βουτήξτε τη βάση του στην κόλλα, προσέχοντας να μην το παρακάνετε με την ποσότητα. Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα για να στεγνώσει ελαφρώς η κόλλα πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

#3

Τοποθετήστε τα τουφάκια

Ξεκινήστε την τοποθέτηση από την εξωτερική γωνία των βλεφαρίδων σας με το τσιμπιδάκι φρυδιών. Κάθε φορά που τοποθετείτε ένα τουφάκι περιμένετε μέχρι να στεγνώσει πριν προχωρήσετε στο επόμενο. Συνεχίστε τοποθετώντας τουφάκια στη μέση και στην εσωτερική γωνία των βλεφαρίδων σας. Μόλις ολοκληρώσετε, δείτε εάν χρειάζεστε περισσότερα τουφάκια ανάμεσα στα σετ που τοποθετήσατε και κολλήστε τα στα σημεία που τα χρειάζεστε.

Πηγήhttps://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Διατροφή μετά τον τοκετό: Ποιες τροφές βελτιώνουν τη διάθεση;

xristiana

«Εξώφυλλα γυμνά» στον εκθεσιακό χώρο του Ιωνικού Συνδέσμου

xristiana

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού συμμετέχει στη Μουσική Άνοιξη 2024

xristiana