ΚεντρικήΜαγειρική

Συνταγή για σπαράγγια με σολομό και σως αβοκάντο

29/10/2024

Υλικά

Συστατικά

  • 1 κιλό πατάτες baby, πλυμένες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. λευκά σπαράγγια
  • 300-400 γρ. καπνιστό σολομό
  • 100 γρ. ρόκα
  • 1 μέτριο, ώριμο αβοκάντο
  • ¼ φλυτζανιού γιαούρτι
  • 1 κ.γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
  • τον χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζεις τις πατάτες 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο
  • Τις κόβεις στη μέση και τις αφήνεις στην άκρη
  • Λαδώνεις ένα ταψί και βάζεις τις πατάτες να ψηθούν στους 220  βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα
  • Κόβεις τα σπαράγγια από τη μέση και κάτω και τα βράζεις σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν όχι να λιώσουν
  • Τα ξεπλένεις με κρύο νερό και τα αφήνεις στην άκρη
  • Καθαρίζεις το αβοκάντο και το βάζεις στο multi μαζί με το γιαούρτι, τον άνηθο και το χυμό λεμονιού
  • Κόβεις τον σολομό σε λωρίδες και τον σερβίρεις συνοδεύοντας με τις πατάτες και ρίχνοντας από πάνω ή στο πλάι τη σως.

Πηγή: https://www.tlife.gr

Related posts

Πώς να βγάλετε τον χειμώνα από το δέρμα σας με ένα υπέροχο DIY scrub

xristiana

Πασχαλινή Γιορτή Για Τα Παιδιά Της ΕΛΕΠΑΠ Με Πολλές Εκπλήξεις Στη Θεσσαλονίκη

xristiana

Self Tan: Tips για να αποκτήσεις sun-kissed εμφάνιση – 5 προϊόντα για να το πετύχεις

xristiana