News ΑΜΕΑΚεντρική

Ιγν. Καϊτεζίδης: «Ισότιμη αντιμετώπιση – ισότιμη διαβίωση για τους συμπολίτες μας με αναπηρία»

23/10/2024

Η πρώτη συνάντηση για την ενημέρωση και την εκπαίδευση του προσωπικού του Δήμου, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Αποδέχομαι – Υποδέχομαι» πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πανοράματος, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη με τη «Metavasis Συμβουλευτική».

Στόχος των συναντήσεων αυτών η εφαρμογή καλών πρακτικών στην υποδοχή και την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία.

«Υποσχεθήκαμε να γίνει ο Δήμος μας ένας δήμος χωρίς διακρίσεις και διαχωριστικές γραμμές για τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

Ακολουθώντας το τρίπτυχο σεβασμός – ενσυναίσθηση – συμπερίληψη, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε για τους συμπολίτες μας με αναπηρία το αυτονόητο: ισότιμη αντιμετώπιση – ισότιμη διαβίωση» δήλωσε από το βήμα της συνάντησης ο Δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Όπως εξήγησε, η προσπάθεια αυτή γίνεται σε δύο επίπεδα: πρώτον, την αναβάθμιση των υποδομών προσβασιμότητας και, δεύτερον, τη δημιουργία ενσυναίσθησης στην κοινότητα.

Για τις υποδομές προσβασιμότητας οι τεχνικές υπηρεσίες θα αξιολογήσουν την κατάσταση και θα ξεκινήσει η διόρθωση των όποιων στρεβλώσεων. Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαζί στο παιχνίδι – Μαζί στη ζωή» ο Δήμος θα εγκαταστήσει σε παιδικές του χαρές παιχνίδια για παιδιά με αναπηρίες ώστε αυτά να συνυπάρχουν με εκείνα της τυπικής ανάπτυξης.

Ως προς την κοινότητα, έχει ολοκληρωθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωριμία με την αναπηρία» στα παιδιά μας, στους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και πολύ σύντομα το ίδιο θα γίνει και στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης, προγραμματίζονται ανοιχτές εκδηλώσεις διάδρασης στις κοινότητες με τη συμμετοχή δημοτών και ενεργών ατόμων με αναπηρία.

«Η έννοια της προσβασιμότητας δεν είναι μονοδιάστατη. Στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργήσουμε ένα φιλόξενο περιβάλλον για τα άτομα με αναπηρία στις υπηρεσίες του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Να προσέρχονται οι συμπολίτες μας με οποιοδήποτε έλλειμμα, να εξυπηρετούνται στον βέλτιστο βαθμό και να αποκομίζουν μόνο θετικές εντυπώσεις» δήλωσε από την πλευρά του ο εκτελεστικός διευθυντής της «Metavasis Συμβουλευτική» Γιάννης Καστούρας.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη λειτουργεί το e–mail prosvasimotita@pilea-hortiatis.gr για να διευκολύνει τη συνεργασία του Δήμου με τους πολίτες στα συγκεκριμένα θέματα.

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα στο Δήμο Ιλίου

xristiana

3η Γαστρονομική Συνάντηση Παραδοσιακής Μαγειρικής

xristiana