News ΑΜΕΑΚεντρική

Ημαθία: Εγκαινιάζεται το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ στην Πατρίδα Βέροιας

5\10\2024

Το Κέντρο Διημέρευσης–Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης & Κατάρτισης ΑμεΑ “Τα Παιδιά της Άνοιξης’’, φιλοξενεί εφήβους και ενήλικες ηλικίας 16 ετών και άνω από όλο το Νομό Ημαθίας, με νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομο Down, μαθησιακές δυσκολίες, κινητικά προβλήματα, διαταραχές συμπεριφοράς και στεγάζεται στην πόλη της Αλεξάνδρειας.

Οι εκπαιδευόμενοι προσέρχονται στο χώρο, με τα λεωφορεία του Συλλόγου, μια δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το πρόγραμμα του Κέντρου αφορά στην επαγγελματική κατάρτιση, στην κοινωνικοποίηση και στην απόκτηση δεξιοτήτων με στόχο την αυτονομία των εκπαιδευόμενων. Στο Κέντρο λειτουργούν πέντε Εργαστήρια με στόχο την Επαγγελματική Κατάρτιση των εκπαιδευόμενων.

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν.Ημαθίας είχε ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2020, την καμπάνια ανέγερσης του νέου Κ.Δ.Η.Φ. στην Πατρίδα Βέροιας.

Η τελετή αγιασμού και εγκαινίων του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία θα πραγματοποιηθεί αύριο (6 Οκτωβρίου), στις 17.00.

Η κα.Ελεωνόρα Σαρκατζή, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ Ημαθίας μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για αυτό το νέο έργο και όπως τόνισε μεταξύ άλλων: «τα παιδιά είναι πολύ χαρούμενα και εμείς οι γονείς, που αυτό το όνειρο έφτασε στο τέλος, το επόμενο έργο που σχεδιάζουμε είναι να γίνουν οι στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης για τα παιδιά που χάνουν τους γονείς τους».

Πηγή:https://www.ertnews.gr

Related posts

NASA: Οι Αμερικανοί επιστρέφουν στην Σελήνη 53 χρόνια μετά την πρώτη προσεδάφιση

xristiana

Λάρισα: Υπαίθρια Αιμοδοσία Από Την Υπηρεσία Του ΠΓΝΛ

xristiana

Καρκίνος παχέος εντέρου: Τα τρόφιμα που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης, σύμφωνα με ογκολόγο

xristiana