News ΑΜΕΑΚεντρική

Δημιουργία Γραφείου Ενημέρωσης ΑμεΑ στον Δ. Ελασσόνας

22/10/2024

Στην ίδρυση Γραφείου Ενημέρωσης ΑμεΑ προχωρά ο Δήμος Ελασσόνας, μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πρόνοιας. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή δράση, η οποία θα λύσει πολλές αγκυλώσεις προηγούμενων ετών και θα δώσει νέες διεξόδους σε μία σημαντική μερίδα συμπολιτών, που δεν είχαν ως σήμερα πρόσβαση σε πολλές δημοτικές υπηρεσίες.

Σκοπός του Γραφείου Ενημέρωσης ΑμεΑ είναι η ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία (διαδικασία πιστοποίησης αναπηρίας, κοινωνική πολιτική του Δήμου, προσβασιμότητα, ενημέρωση για το πρόγραμμα απαλλαγής δημοτικών τελών, επιδόματα και παροχές που δικαιούνται και διευκόλυνση με την  διαδικασία των αιτήσεων κ.α. ) και η παραπομπή τους στις Δομές/Υπηρεσίες του Δήμου.

Παράλληλα θα παρέχονται και υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για την εξασφάλιση της μέγιστης ανεξαρτησίας και αυτονομίας τους, στοχεύοντας στην έμπρακτη καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων και στην ουσιαστική συμπερίληψη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Αναφορικά με την Δημιουργία Γραφείου Ενημέρωσης ΑμεΑ ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Βρισκόμαστε στο πλευρό όλων των συμπολιτών μας, χωρίς διακρίσεις.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να διευρύνει ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες προς τα Άτομα με Αναπηρία και με την δημιουργία του Γραφείου Ενημέρωσης ΑμεΑ, στοχεύουμε σε ένα πυλώνα στήριξης για κάθε δημότη μας με αναπηρία και βοήθειας σε κάθε επισκέπτη με αναπηρία. Ήδη τα νέα έργα που υλοποιούμε, γίνονται με πρόβλεψη προσβασιμότητας αλλά, οφείλουμε να βελτιώνουμε συνεχώς όλες τις περιοχές και γειτονιές του δήμου και να τις κάνουμε προσβάσιμες σε όλους».

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Ενημέρωσης ΑμεΑ στο τηλέφωνο 24930-29791 και στα γραφεία των Κοινωνικών Υπηρεσιών  του Δήμου στη διεύθυνση  Χρ. Βλαχοδήμου 1 (Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας – Ισόγειο). Υπεύθυνες του γραφείου είναι οι κ.κ. Γκόγκου Βασιλική και Καλογιάννη Αναστασία.

Πηγήhttps://www.larissanet.gr

Related posts

Ζώδια σήμερα (28/07): Ανάγκη για ηρεμία – Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο

xristiana

Η αρωματική ρίζα που καθαρίζει τα νεφρά, προστατεύει οστά και καρδιά

xristiana

Θερινό Σχολείο «Spinalonga 2023. Το στίγμα στην Ιατρική»

xristiana