ΚεντρικήΟμορφιά

 Γαλακτικό ή σαλικυλικό οξύ; Ποιο πρέπει να επιλέξεις

26/10/2024……

Δυο από τα πιο δημοφιλή απολεπιστικά είναι το γαλακτικό και το σαλικυλικό οξύ. Ποιο όμως πραγματικά είναι το πιο κατάλληλο για εσένα έτσι ώστε να επωφεληθείς απόλυτα από τις ιδιότητές του;

Γαλακτικό οξύ
Το γαλακτικό οξύ που προέρχεται από το γάλα βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος βοηθώντας την επιδερμίδα να δείχνει πιο λεία αλλά και πιο λαμπερή. Ακόμη αυξάνει τον κυτταρικό κύκλο εργασιών και μειώνει τις λεπτές γραμμές φωτίζοντας το δέρμα. Επομένως είναι ιδανικό για τις περιπτώσεις που θέλεις να δώσεις έμφαση στην ενυδάτωση, στην αντιγήρανση και στη βελτιωμένη υφή. Είναι απαραίτητο να γνωρίζεις ότι όταν το χρησιμοποιείς δεν θα πρέπει να ξεχνάς ναι εφαρμόζεις αντηλιακή προστασία διότι η χρήση του μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία στον ήλιο.

Σαλικυλικό οξύ
Το σαλικυλικό οξύ είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση ενός λιπαρού δέρματος με τάση ακμής. Ένα κοινό του με το γαλακτικό οξύ είναι πως μπορεί να αυξήσει τον ρυθμό κυτταρικής ανανέωσης. Ακόμη έχει τη δυνατότητα να καθαρίσει αποτελεσματικά την επιδερμίδα και να συρρικνώσει τους πόρους. Φυσικά όπως και στην περίπτωση του σαλικυλικού οξέος θα πρέπει να εφαρμόζεις αντηλιακή προστασία όταν πρόκειται να εκτεθείς στον ήλιο.

Πηγήhttps://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ο εκπληκτικός τρόπος να εφαρμόσετε το κονσίλερ για φυσικό, φρέσκο πρόσωπο

xristiana

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

xristiana

Πώς να απαλλαγείς από τα σημάδια της ακμής

xristiana