ΚεντρικήΟμορφιά

Russian manicure: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα τάση στα νύχια

19/10/2024

Το Russian manicure είναι μια νέα τεχνική περιποίησης των νυχιών που έχει κατακλίσει τον τελευταίο καιρό τα social media. Όσες λατρεύουν να δοκιμάζουν κάτι καινούργιο έχουν ήδη τρέξει να αναζητήσουν το κοντινότερο σαλόνι ομορφιάς που θα τους το παρέχει.

Μέχρι στιγμή, στην πηγή όλων των trends, το TikTok έχουν δημιουργηθεί αμέτρητα video που παρουσιάζουν αυτή τη νέα καινοτομία, δίνοντας μας επιπλέον πληροφορίες για τα υπέρ και τα κατά. Μια από τις μεγαλύτερες οπαδούς του είναι και η Kendal Jenner, η οποία δήλωσε ότι δεν ξανά γυρίζει πίσω.

Συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο για να ανακαλύψετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται γύρω από το Russian manicure.

Τι είναι το Russian manicure;

Αυτό που το διαφοροποιεί σε σχέση με τις παραδοσιακές τεχνικές του μανικιούρ είναι η επιμελέστερή περιποίηση στα πετσάκια που βρίσκονται γύρω-γύρω από το νύχι. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οι ειδικοί ανοίγουν σιγά-σιγά το υπονύχιο για να καθαρίζουν εντελώς τα πετσάκια που έχουν δημιουργηθεί. Σύμφωνα με την Elle Gerstein, nail artist των celebrities, αυτό γίνεται για να καθαριστεί εντελώς το νύχι και στη συνέχεια να μπορέσει να εφαρμοστεί πιο ομοιόμορφα το βερνίκι με αποτέλεσμα να διατηρηθεί για περισσότερο καιρό.

Η όλη διαδικασία ξεκινάει με το να καθαριστούν καλά τα πετσάκια και οι παρανυχίδες. Στη συνέχεια ακολουθεί ο σχηματισμός ή η επιμήκυνση των νυχιών. Ακόμα και αν προτιμάτε το gel μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή την τεχνική. Τέλος, έρχεται η σειρά του βερνικιού όπως συνήθως.

Μια σημαντική πληροφορία που πρέπει να γνωρίζεται είναι ο χρόνος. Επειδή απαιτείτε αρκετή λεπτομέρεια χρειάζεται να διαθέσετε αρκετό χρόνο στο κέντρο αισθητικής που θα επισκεφθείτε. Αν έχετε στο μυαλό σας να κάνετε το απλό μανικιούρ υπολογίστε περίπου τρεις ώρες. Αν όμως προτιμάτε το gel, τότε πάρτε μαζί σας φαγητό και νερό γιατί πρόκειται να μείνετε εκεί για πάνω από τέσσερις ώρες.

Πόσο καιρό διατηρείται;

Συνήθως ο εκτιμώμενος χρόνος για την διατήρηση τους είναι περίπου στις τρεις με τέσσερις εβδομάδες. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η τιμή τους είναι κάπως υψηλή. Βέβαια αυτό εξαρτάται και από τον τύπο του νυχιού που έχει η κάθε μια αλλά και από τη συχνότητα με την οποία μεγαλώνουν.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα;

Όπως με όλες τις τεχνικές μανικιούρ, έτσι και με αυτή θα πρέπει να κάνετε μια μικρή έρευνα και να βρείτε το κατάλληλο άτομο που θα γνωρίζει πολύ καλά την όλη διαδικασία. Στην περίπτωση αυτή ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η μόλυνση, αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί δερματολόγοι τάσσονται κατά.

Τα πετσάκια και η εξωτερική επιφάνεια του νυχιού συμβάλλουν στην προστασία της πλάκας του νυχιού από την οποία και μεγαλώνει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κάλυψη από τα βακτήρια και γενικότερα τους εξωγενής παράγοντες που μπορεί να το βλάψουν.

Η έντονη τριβή πάνω στο εξωτερικό μέρος μπορεί να προκαλέσει υπερμελάγχρωση, ειδικά στους πιο σκούρους τόνους δέρματος. Επιπλέον, ο τραυματισμός και ο έντονος ερεθισμός είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο.

Πηγήhttps://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Το 3o Thessaloniki Tango Party Στηρίζει Τη Συζωή

xristiana

Πολυτεχνείο Κρήτης: Σχεδιάζει δράσεις για την ισότιμη πρόσβαση φοιτητών με αναπηρίες

xristiana

Απώλεια μαλλιών: 5 βιταμίνες για να την προλάβετε & πού θα τις βρείτε (εικόνες)

xristiana