ΚεντρικήΟμορφιά

No mascara: Η νέα τάση στο μακιγιάζ των ματιών

10/10/2024

Ένα νέο trend φαίνεται να ξεπροβάλει στο χώρο της ομορφιάς και δεν είναι άλλο από το «no mascara» makeup. Δε θα μπορούσα να φανταστώ ότι κάτι τόσο βασικά όσο η mascara θα μπορούσε να παραληφθεί σε μια τυπική ρουτίνα μακιγιάζ.

Ακόμα και αν δεν είχες όρεξη να βαφτείς θα ήταν το μόνο καλλυντικό που θα χρησιμοποιούσες για να φανείς πιο περιποιημένη.

Τι και αν έχουν βγει στο εμπόριο διάφορες εκδοχές που σου υπόσχονται πιο μεγάλες και πιο γεμάτες βλεφαρίδες. Πλέον, όλα αυτά φαίνεται ότι ανήκουν στο παρελθόν. Αυτή η τάση φαίνεται να έχει ξεκινήσει από μερικές beauty creators οι οποίες υποστηρίζουν ότι τα μάτια τους φαίνονται πιο μεγάλα και καθαρά όταν παραλείπουν αυτό το βήμα.

Αν όλο αυτό σας ακούγεται πολύ περίεργο, θα σας πω ότι οι celebrities που το έχουν υιοθετήσει είναι πάρα πολλές όπως η Hailey Bieber, η Kylie Jenner, η Florence Pugh, η Meril Strip και πολλές άλλες. Σίγουρα, έχετε δει και έχετε λατρέψει πολλά makeup looks τους και δεν έχετε καταλάβει ότι λείπει αυτή η μικρή λεπτομέρεια.

Πως θα το κάνετε

Όπως με κάθε τι καινούργιο έτσι και εδώ θα πρέπει πρώτα να πειραματιστείτε λίγο για να βρείτε τι σας αρέσει και πως θα το φέρετε στα μέτρα σας. Αν και όταν το ακούμε σκεφτόμαστε πως αναφέρετε στην μηδενική χρήση του προϊόντος, υπάρχουν και περιπτώσεις που απλά μπορείτε να εφαρμόσετε μια πάρα πολύ μικρή ποσότητα για να ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Δώστε βάση στο πρόσωπό σας

Αν θέλετε ένα λαμπερό αποτέλεσμα που θα φαίνεται απολύτως φυσικό δώστε περισσότερη προσοχή στο πρόσωπό σας. Φροντίστε να είναι πολύ καλά ενυδατωμένο και χρησιμοποιήστε ελαφριά προϊόντα που θα έχουν ως βάση τους το νερό. Σε καμία περίπτωση μια ξεχάσετε να προσθέσετε πολύ highlighter.

Προσθέστε χρώματα

Τώρα που τα μάτια είναι πιο φυσικά και όχι τόσο έντονα χρωματισμένα θα πρέπει να μεταφέρουμε το χρώμα στα υπόλοιπα σημεία. Βάλτε λίγο παραπάνω ρουζ ώστε τα μάγουλά σας να φαίνονται λίγο πιο ζωηρά. Στα χείλη εφαρμόστε ένα lip balm με χρώμα ή ένα κόκκινο κραγιόν που θα σας κάνει να μοιάζετε με μια φινετσάτη Γαλλίδα.

Οπωσδήποτε σκιά

Είπαμε να μη φορέσουμε μάκαρα αλλά όχι και να εξαφανίσουμε εντελώς τα μάτια μας. Για να κάνετε το βλέμμα σας να φαίνεται πιο φρέσκο επιλέξτε μια σκιά σε πιο γήινες και pastel αποχρώσεις. Εναλλακτικά δώστε λάμψη με κάποια shimmer σκιά σε χρυσή απόχρωση ώστε να ζεστάνει την περιοχή.

Ψαλίδι για βλεφαρίδες

Ένα καλό ψαλίδι βλεφαρίδων είναι το κλειδί για κάθε ρουτίνα μακιγιάζ, πιο πολύ όμως σε αυτή εδώ. Μπορείτε να γυρίσετε λίγο τις βλεφαρίδες σας και στη συνέχεια να εφαρμόζεται μια στρώση διάφανης mascara που θα κλειδώσει το αποτέλεσμα.

Καφέ mascara

Τέλος, αν δεν μπορείτε να την αποχωριστείτε με τίποτα, αντικαταστείτε τη μαύρη που έχετε με μια καφέ. Επειδή είναι πιο ανοιχτόχρωμη δε θα σκουρύνει τόσο πολύ το βλέμμα αλλά με διακριτικό τρόπο θα το κάνει να φαίνεται πιο έντονο.

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δεν σχετίζεται ο κορονοϊός με εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη στα παιδιά, σύμφωνα με έρευνα

xristiana

Παλαιό Φάληρο: Σεμινάριο Λεκτικής & Σωματικής Αυτοάμυνας

xristiana

Ραγάδες: Οι τρόποι για να τις αντιμετωπίσουμε με επιτυχία

xristiana