ΚεντρικήΟμορφιά

Glass skin: Πώς θα κάνετε το δέρμα σας να λάμπει σαν γυαλί

24/10/2024

Το glass skin είναι μια τακτική skincare η οποία έχει σκοπό να παραμείνει για πολύ καιρό στο επίκεντρο. Η τάση αυτή μας έρχεται από την Κορέα και μας υπόσχεται μια πιο ενυδατωμένη και λαμπερή επιδερμίδα σα γυαλί. Η τεχνική αυτή είναι πλέον τόσο viral που πολλές εταιρείες με προϊόντα περιποίησης έχουν λανσάρει νέες συλλογές που υπόσχονται αυτό το αποτέλεσμα.

Τι είναι το glass skin;

Ο όρος αυτός αναφέρεται στην επιδερμίδα αυτή που έχει πολύ λαμπερή όψη, δεν έχει δυσχρωμίες και γενικότερα η όψη της φαίνεται πάρα πολύ καλά ενυδατωμένη. Φυσικά, δεν έχει να κάνει με το αν το δέρμα σας είναι “τέλειο” και αψεγάδιαστο, μπορείτε να πετύχετε το glass skin ακόμα και αν έχετε ακμή. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να μπορέσετε να φέρεται στην επιφάνεια τη φυσική σας λάμψη.

 Σίγουρα, τα skincare προϊόντα που χρησιμοποιείτε διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο να κάνετε το πρόσωπο σας να φαίνεται σα γυαλί, αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να παραμερίσετε τη διατροφή σας, εμπλουτίζοντας τη συνεχώς με όλα αυτά τα τρόφιμα που θα σας χαρίσουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε.

Πως θα το πετύχετε;

Διπλός καθαρισμός

Ο μονός καθαρισμός υπάρχει περίπτωση να μη μπορέσει να καθαρίσει όλη τη “βρωμιά” που έχει καθίσει πάνω στο πρόσωπό σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Γι’ αυτό λοιπόν θα πρέπει να εντάξετε στη βραδινή σας skincare ρουτίνα το διπλό καθαρισμό.
Στην πρώτη φάση αφαιρέστε όλο σας το μακιγιάζ και τους ρίπους με ένα προϊόν ντεμακιγιάζ, ενώ στη δεύτερη πλυθείτε κανονικά με το σαπούνι σας.

Απολέπιση

Η απολέπιση βοηθά στην αφαίρεση όλων των νεκρών κυττάρων ενώ παράλληλα διώχνει το σμήγμα από τους πόρους, κάνοντας την επιδερμίδα να φαίνεται πιο λεία. Διώχνοντας το νεκρά κύτταρα που βρίσκονται στην επιφάνεια, επιτρέπεται στο υγιές δέρμα που βρίσκεται από κάτω, να βγει στην επιφάνεια εκπέμποντας περισσότερη λάμψη.

Ενυδάτωση  

Η ενυδάτωση του προσώπου σας είναι το πιο βασικό κομμάτι σε αυτή τη διαδικασία. Το ξηρό δέρμα δεν μπορεί με τίποτα να είναι και λαμπερό. Εφαρμόστε τους ορούς και τις ενυδατικές σας κρέμες πιέζοντάς τες προς το εσωτερικό για να απορροφούν πιο γρήγορα. Επιλέξτε προϊόντα που περιέχουν συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ και η νιασιναμίδη.

Αντιηλιακή προστασία

Η χρήση αντιηλιακής κρέμας καθημερινά είναι απαραίτητη ακόμα και τις πιο βροχερές μέρες. Οι υπεριώδης ακτίνες του ηλίου οδηγούν στην δημιουργία δυσχρωμιών στο δέρμα. Μειώνουν τον όγκο που υπάρχει στην επιδερμίδα καθώς “εξατμίζουν” το υαλουρονικό που ήδη υπάρχει.

Πηγή https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δωροεπιταγές Πάσχα Σε Ευάλωτους Οικονομικά Πολίτες Από Τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

xristiana

Και νέα πύρινα μέτωπα από το μεσημέρι της Τρίτης

xristiana

Σε Δενδροφύτευση Του Άλσους Βώκου Προχωρά Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

xristiana