ΚεντρικήΟμορφιά

Face taping: Το νέο trend για ανόρθωση της επιδερμίδας!

14/10/2024

Έχεις πάρει χαμπάρι την huge τάση στο TikΤοk που εφαρμόζουν στο πρόσωπο φανατικά beauty addicts σε όλο τον κόσμο; Το “facial taping”, που συχνά αναφέρεται ως “face taping”, είναι μια μη επεμβατική τάση ομορφιάς που στοχεύει στη μείωση της εμφάνισης ρυτίδων και λεπτών γραμμών προσωρινά χρησιμοποιώντας κολλητικές ταινίες στο πρόσωπο. Θεωρείται ως η εναλλακτική λύση στο botox για εκείνους που αναζητούν μια πιο φυσική ή προσωρινή λύση.

Εγώ απ’ότι έχω δει είναι για λύση της τελευταίας στιγμής πάντως σαν να βάζεις πάγο στο πρόσωπο πριν βγεις…Κοινώς “Instant Lift” αποτέλεσμα.

Τι είναι αυτές οι ταινίες;

Οι κολλητικές ταινίες ιατρικής ποιότητας είναι υποαλλεργικές, είναι απαλές με το δέρμα και φυσικά παράλληλα τοποθετώντας τες το “τσιτώνουν”. Αλλά δεν το ερεθίζουν όπως διαβάζω και σε reviews…

Πώς να χρησιμοποιήσετε το “facial taping”;

1. Καθαρίστε και προετοιμάστε το πρόσωπό σας:

Βεβαιωθείτε ότι το πρόσωπό σας είναι καθαρό και στεγνό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε ταινία. Αφαιρέστε τυχόν μακιγιάζ, λάδια ή ακαθαρσίες που μπορεί να επηρεάσουν την κόλλα.

2. Εφαρμόστε την ταινία στρατηγικά:

Η ταινία εφαρμόζεται σε περιοχές επιρρεπείς σε ρυτίδες, όπως το μέτωπο, τα πόδια της χήνας γύρω από τα μάτια ή τις ρινοχειλικές πτυχές (γραμμές από τη μύτη και το στόμα).

Τεντώστε το δέρμα απαλά πριν εφαρμόσετε την ταινία για να δημιουργήσετε ένταση, η οποία εξομαλύνει τις ρυτίδες.

Μερικοί άνθρωποι φορούν την ταινία για αρκετές ώρες, ενώ άλλοι τη χρησιμοποιούν όλη τη νύχτα ενώ κοιμούνται.

3. Αφαίρεση της ταινίας:

Ξεκολλήστε απαλά την ταινία το πρωί ή μετά τη συνιστώμενη ώρα. Ενυδατώστε το δέρμα σας στη συνέχεια για να αποφύγετε την ξηρότητα.

Οφέλη από το “facial taping”.

Προσωρινή μείωση ρυτίδων:

Μη επεμβατική: Σε αντίθεση με το Botox, το taping δεν περιλαμβάνει ενέσεις ή χημικά, καθιστώντας το μια ασφαλέστερη επιλογή για όσους προτιμούν να αποφεύγουν τις αισθητικές επεμβάσεις.

Προσιτές: Οι ταινίες προσώπου είναι φθηνές και μπορούν να γίνουν στο σπίτι, γεγονός που τις καθιστά ελκυστική επιλογή για τους λάτρεις της ομορφιάς που γνωρίζουν το κόστος.

Προσωρινά εφέ: Τα αποτελέσματα της ταινίας προσώπου δεν είναι μακροχρόνια. Οι ρυτίδες και οι γραμμές θα επιστρέψουν μόλις αφαιρεθεί η ταινία. Άρα δεν πρόκειται για υποκατάστατο του Botox.

Στην Ιαπωνία, το “facial taping” είναι δημοφιλές ως μέρος της skincare routine.Σε αντίθεση με τις κανονικές κολλητικές ταινίες, οι ιαπωνικές ταινίες προσώπου έχουν σχεδιαστεί ειδικά για σκοπούς περιποίησης δέρματος.

Τύποι ιαπωνικών ταινιών προσώπου:

1. Κινησιολογικές ταινίες: Πρόκειται για εύκαμπτες, αναπνεύσιμες ταινίες που χρησιμοποιούνται συχνά για υποστήριξη μυών σε αθλήματα, αλλά είναι και προσαρμοσμένες για λόγους ομορφιάς. Βοηθούν στην ανύψωση του δέρματος και στη στήριξη των μυών του προσώπου.
2. Ταινίες Lift-Up: Αυτές οι ταινίες έχουν σχεδιαστεί για να τραβούν το δέρμα προς τα πάνω προκειμένου να μειώσουν τη χαλάρωση, χρησιμοποιούνται συχνά γύρω από τη γραμμή της γνάθου και τα μάγουλα.
3. Αντιρυτιδικές ταινίες κατά τη διάρκεια της νύχτας: Ορισμένες ταινίες έχουν δημιουργηθεί ειδικά για ολονύκτια χρήση. Τοποθετούνται σε περιοχές που είναι επιρρεπείς σε ρυτίδες (όπως το μέτωπο ή κάτω από τα μάτια) για να εξομαλύνουν το δέρμα ενώ κοιμάστε.

Πάντως δεν έχεις να χάσεις και τίποτα εάν θελήσεις να τις δοκιμάσεις.

Πηγήhttps://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δ. Χαλκηδόνος: Ενημερωτική Ημερίδα Για Τον Καρκίνο Του Μαστού “Πρόληψη, Κληρονομικότητα Και Ψυχολογική Αντιμετώπιση”

xristiana

Η σωστή στάση ύπνου και ακόμα 4 tips για να μειώσεις το πρήξιμο στο πρόσωπο

xristiana

Νατάσσα Μποφίλιου: Δύο Συναυλίες «Με Άλλα Μάτια» Στο Σκοτάδι Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

xristiana