ΚεντρικήΟμορφιά

Body care: Φρόντισε το σώμα σου όπως ακριβώς το πρόσωπό σου!

7\10\2024

Τo καλοκαίρι το χαρήκαμε και με το παραπάνω, ακόμα κάποιοι κάνουν μπάνια και διατηρούν το μαύρισμα τους καθώς ο καιρός δεν λέει να χαλάσει με τίποτα.

Αυτή η συνεχόμενη ζέστη για τόσους μήνες, με εκτεθειμένο το σώμα και το πρόσωπό μας στον ήλιο φέρνει διάφορες δερματικές ανησυχίες στην επιδερμίδα μας.

Σίγουρα χρειάζεται λοιπόν λίγο παραπάνω προσοχή για να την επαναφέρετε και αναζωογονήσετε.Τι κάνουμε λοιπόν μετά από παρατεταμένο καλοκαίρι με υψηλές θερμοκρασίες για να έχουμε ένα υγιές δέρμα;

#Ενίσχυση ενυδάτωσης Πίνετε περισσότερο νερό: Η αφυδάτωση μπορεί να συμβεί εύκολα το καλοκαίρι. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετό νερό καθημερινά για να αναπληρώσετε τα υγρά που χάνονται από την εφίδρωση.• Ενυδατικές τροφές: Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε νερό όπως αγγούρια, ντομάτες, πεπόνια και φυλλώδη λαχανικά για να βοηθήσετε στην ενυδάτωση από μέσα προς τα έξω.#Κάντε απαλή απολέπιση Απομακρύνετε το νεκρό δέρμα: Ο ήλιος οδηγεί πολλές φορές σε ξηρό ή ξεφλουδισμένο δέρμα. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό απολεπιστικό για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Μείνετε σε μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να αποφύγετε τον ερεθισμό.• Απολέπιση σώματος: Χρησιμοποιήστε ένα απαλό scrub σώματος ή μια DIY επιλογή (όπως ζάχαρη αναμεμειγμένη με λάδι καρύδας) για να απολεπίσετε το τραχύ δέρμα, ειδικά σε περιοχές όπως οι αγκώνες και τα γόνατα.

#Βαθιά ενυδάτωση  Χρησιμοποιήστε μια πιο πλούσια ενυδατική κρέμα: Μεταβείτε σε μια πιο παχύρρευστη, πιο ενυδατική κρέμα για να καταπολεμήσετε τυχόν ξηρότητα από την έκθεση στον ήλιο το καλοκαίρι. Συστατικά όπως τα κεραμίδια, η γλυκερίνη και το υαλουρονικό οξύ μπορούν να αποκαταστήσουν τη χαμένη υγρασία.• Έλαια σώματος ή βούτυρα: Για επιπλέον ενυδάτωση, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε θρεπτικά έλαια σώματος (όπως argan ή jojoba) ή βούτυρο καριτέ για το σώμα σας, ειδικά μετά την απολέπιση.

#Επανόρθωση με αντιοξειδωτικά Οροί πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά: Η βιταμίνη C, E και άλλα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην αποκατάσταση της βλάβης από τον ήλιο από το καλοκαίρι και προστατεύουν το δέρμα σας από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες.• Διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά: Καταναλώστε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά όπως μούρα, σπανάκι και πράσινο τσάι για να βοηθήσετε το σώμα σας να επανορθωθεί από μέσα.#Επιλογή δροσιστικών προϊόντων• Aloe vera: Εάν το δέρμα σας εξακολουθεί να αισθάνεται ευαίσθητο ή καμένο από τον ήλιο από το καλοκαίρι, εφαρμόστε τζελ αλόης βέρα ή δροσιστικές, καταπραϋντικές κρέμες που περιέχουν εκχυλίσματα χαμομηλιού ή αγγουριού.

#Εστιάστε στη στοχευμένη θεραπεία Διορθώστε τις βλάβες από τον ήλιο: Ο ήλιος αφήνει πίσω του πανάδες, δυσχρωμίες, κηλίδες σε όλο το σώμα και όχι μόνο το πρόσωπο. Χρησιμοποιήστε ορούς ή θεραπείες με συστατικά όπως νιασιναμίδη, ρετινοειδή (το βράδυ) και πεπτίδια για να βοηθήσετε στην αποκατάσταση και την αναζωογόνηση της υφής και του τόνου του δέρματός σας.#Επενδύστε σε μάσκες αποτοξίνωσης Μάσκες με άργιλο: Χρησιμοποιήστε αποτοξινωτικές μάσκες με συστατικά όπως καολίνη ή άργιλος μπεντονίτη για να αφαιρέσετε το υπερβολικό λάδι, και τους ρύπους που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί το καλοκαίρι σε όλο το σώμα.• Μάσκες με άνθρακα: Οι μάσκες με ενεργό άνθρακα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των ακαθαρσιών και στην ανανέωση του δέρματος.

Και επειδή ο ειδικός πάντα ξέρει καλύτερα εξετάστε το ενδεχόμενο να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο ή αισθητικό για θεραπείες μετά το καλοκαίρι, όπως χημικό πίλινγκ, θεραπεία με λέιζερ ή μικροδερμοαπόξεση για την αντιμετώπιση της υπερμελάγχρωσης, των λεπτών γραμμών και της βλάβης από τον ήλιο.

Πηγήhttps://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Σκρέκας: Η Ελλάδα στις πιο φθηνές χώρες της Ευρώπης στα κυμαινόμενα τιμολόγια τον Δεκέμβριο

xristiana

Crash test: LED ή συμβατικοί λαμπτήρες – Πώς εξοικονομούμε έως €203 τον χρόνο

xristiana

Ηλεκτρικό ρεύμα: Έκπτωση στους λογαριασμούς λόγω ειδικού τέλους 1% – Ποιοι τη δικαιούνται

xristiana