ΚεντρικήΟμορφιά

3 must ομορφιάς για ελαστικό δέρμα στα 30

1/10/2024

Ξέρω ότι υπάρχει μια τεράστια τάση των προϊόντων «αντιγήρανσης» που χρησιμοποιούνται από ολοένα και νεότερους ανθρώπους, αλλά η αλήθεια είναι ότι το δέρμα αρχίζει να γερνάει μόνο από τα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας των ’20. Έτσι, ενώ είναι πάντα πολύτιμο να τηρείτε μια γενική ρουτίνα περιποίησης δέρματος, η χρήση μιας «ρουτίνας αντιγήρανσης» είναι κάπως περιττή.

Αλλά μόλις φτάσεις τα 30 σου, είσαι στην τέλεια ηλικία για να αρχίσεις να εστιάζεις σε πιο δυνατά προϊόντα. Γύρω σε αυτό το διάστημα, η παραγωγή κολλαγόνου αρχίζει να επιβραδύνεται, η λειτουργία του δερματικού φραγμού εξασθενεί και τα κύτταρα του δέρματος αρχίζουν να χάνουν ενέργεια. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα πολλά από τα σημάδια που συνδέουμε με τη γήρανση του δέρματος: λεπτές γραμμές, μαύρα στίγματα, χαλάρωση, θαμπάδα και ούτω καθεξής.

Ένας τρόπος για να υποστηρίξετε το δέρμα σας είναι να προσέχετε την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, καθώς το σώμα χρειάζεται αυτά τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για να δημιουργήσει υγιές, σφριγηλό δέρμα. Πρέπει να δώσετε στο σώμα σας τις πρώτες ύλες για να αναγεννηθεί. Και αν σας λείπει σε οποιαδήποτε περιοχή, το δέρμα μπορεί να υποφέρει ως αποτέλεσμα.

Αμινοξέα

Το κολλαγόνο και η ελαστίνη είναι οι δομικές πρωτεΐνες που βοηθούν στη δημιουργία του ικριώματος του δέρματος. Ουσιαστικά, διατηρούν την επιδερμίδα σφριγηλή, λεία, ελαστική και νεανική. Δυστυχώς, κάποια στιγμή στα τέλη της δεκαετίας των ’20, η ποσότητα του κολλαγόνου που παράγεται από το σώμα επιβραδύνεται, ενώ ο ρυθμός εξάντλησης επιταχύνεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα ποσοστό απώλειας περίπου 1-2% ετησίως.

Αυτή η αλλαγή είναι αναπόφευκτη, καθώς είναι απλώς μέρος της διαδικασίας γήρανσης. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ένα ευρύ φάσμα πραγμάτων που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την παραγωγή κολλαγόνου, από φυσικές θεραπείες και προϊόντα περιποίησης δέρματος έως επαγγελματικές παρεμβάσεις.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να εστιάσετε στην πρόσληψη αμινοξέων. Τα αμινοξέα είναι τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών και τα παίρνουμε με την κατανάλωση πρωτεΐνης. Τώρα, το σώμα μας δυστυχώς δεν δίνει προτεραιότητα στο δέρμα ως βασικό όργανο – σε αντίθεση με τον εγκέφαλο, την καρδιά ή τους πνεύμονές μας. Έτσι, εάν τρώμε ελάχιστη ή ακόμα και επαρκή πρωτεΐνη, το σώμα δεν θα μπορεί να τις δώσει επιπλέον αμινοξέα στο δέρμα, τα μαλλιά ή τα νύχια μας για να τα κρατήσουμε υγιή.

Η συνιστώμενη διατροφική δόση (RDA) πρωτεΐνης είναι 0,8 γραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα. Αυτή είναι η ελάχιστη ποσότητα πρωτεΐνης που χρειάζεται ένα άτομο που κάνει καθιστική ζωή για να καλύψει τις διατροφικές του απαιτήσεις και να διατηρήσει τα πράγματα έτσι, επομένως είναι συντηρητικό.

Για τα πρόσθετα οφέλη, πρέπει να τρώμε περισσότερο από 1,0 έως 2,0 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους. Οι περισσότεροι από τους ειδικούς προτείνουν να στοχεύσετε σε περίπου 100 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα. Για τις περισσότερες γυναίκες, 100 έως 120 γραμμάρια είναι ένα πραγματικά καλό σημείο εκκίνησης.

Υγιή λιπαρά (ωμέγα 3)

Με τον καιρό, ο φραγμός του δέρματος εξασθενεί λόγω εσωτερικών και εξωτερικών παραγόντων. Εξωτερικά, το δέρμα βομβαρδίζεται με ποικίλους στρεσογόνους παράγοντες, όπως η ρύπανση και η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Εσωτερικά, η φλεγμονή, το στρες και η έλλειψη θρεπτικών συστατικών μπορούν επίσης να συμβάλουν στη βλάβη.

Η κατανάλωση τροφών με θρεπτικά συστατικά είναι ένα μεγάλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης. Γιατί συγκεκριμένα ωμέγα-3; Τα καλά, υγιή λίπη είναι αντιφλεγμονώδη. Οι μελέτες τον υποστηρίζουν, αποδεικνύοντας ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα διαθέτουν ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, βοηθώντας το σώμα να καταπολεμήσει τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες.

Στην πραγματικότητα, μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση 38 μελετών διαπίστωσε ότι τα συμπληρώματα ωμέγα-3 βοηθούν στην εξισορρόπηση της φλεγμονώδους απόκρισης του δέρματος.

Ειδικά για τον φραγμό του δέρματος, τα ωμέγα-3 μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην υποστήριξη του φυσικού στρώματος λιπιδίων του δέρματός σας. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που συνδύαζαν συμπληρώματα ωμέγα-3 με τοπικά προϊόντα είχαν βελτιώσει τη συνολική υγεία και εμφάνιση του δέρματος σε σύγκριση με εκείνους που χρησιμοποιούσαν μόνο τοπικά.

Συνένζυμο Q10

Το σώμα χρειάζεται αντιοξειδωτικά για να αντιμετωπίσει τις ελεύθερες ρίζες, τα επιβλαβή μόρια που προκαλούν τον όλεθρο στο δέρμα και το σώμα. Για να αντιμετωπίσει την τακτική επίθεση των περιβαλλοντικών επιθέσεων, το σώμα στην πραγματικότητα παράγει τα δικά του αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένου του συνενζύμου Q10 (CoQ10).
Το CoQ10 είναι μια λιποδιαλυτή ένωση που βρίσκεται σε όλα τα κύτταρά σας και βοηθά τα κύτταρα να παράγουν ενέργεια. Λειτουργεί στα μιτοχόνδρια (το «ηλεκτρικό κέντρο των κυττάρων»), μεταφέροντας ηλεκτρόνια που βοηθούν στην παραγωγή ενέργειας.

Αυτή η ενέργεια χρησιμοποιείται για να κάνει μια ποικιλία λειτουργιών σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής των συστατικών του δέρματος όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη.

Στο ρόλο του ως αντιοξειδωτικού, προστατεύει επίσης τους ινοβλάστες (αυτό που κάνει το κολλαγόνο και τις ελαστικές ίνες), δείχνει η έρευνα. Ίσως λόγω αυτής της προστατευτικής δράσης, το συμπλήρωμα CoQ108 έχει κλινικά αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ελαστικότητα και την απαλότητα του δέρματος, ενώ παράλληλα μειώνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας: Σε Λειτουργία Το Πρόγραμμα «ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ΓΙΑ ΑμεΑ»

xristiana

Μαμά παιδιού ΑμεΑ: «Μην παρκάρετε σε ράμπες και σε σημεία με ειδική σήμανση!»

xristiana

14ο ετήσιο ενημερωτικό Συνέδριο Σκελετικής Υγείας

xristiana