ΚεντρικήΟμορφιά

Τελικά είναι καλό να σκουπίζουμε το πρόσωπό μας την πετσέτα σώματος;

17/10/2024

Κάθε φορά που τρέχετε το πρωί στο μπάνιο για να κάνετε ένα γρήγορο ντους έχετε μήπως την κακή συνήθεια να στεγνώνετε το νερό που έχετε στο πρόσωπο σας με την πετσέτα που μόλις χρησιμοποιήσατε για το σώμα σας; Οι αλήθεια είναι πως πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να το κάνουν αυτό λόγω της ευκολίας που τους προσφέρεται εκείνη τη στιγμή.

Αν το κάνετε τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να το σταματήσετε. Σύμφωνα με πολλούς δερματολόγους η κίνηση αυτή είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά βακτηρίων και παρασίτων που μπορούν να προκαλέσουν εξάρσεις ακμής ή άλλα θέματα.

Χρειάζεται το πρόσωπό μας δεύτερη πετσέτα;

Πολλοί δερματολόγοι αναφέρουν πως θα ήταν καλό να χρησιμοποιούμε διαφορετικές πεσέτες για το πρόσωπο και το σώμα μας. Ένας από τους βασικότερους λόγους που θα πρέπει να το κάνουμε αυτό είναι το γεγονός ότι το δέρμα που έχουμε στο πρόσωπό μας είναι πιο ευαίσθητο από το υπόλοιπο.

Επιπλέον μια πετσέτα που έχει περάσει πρώτα από όλο σας το σώμα είναι σίγουρο ότι θα μεταφέρει βακτήρια, έλαια, νεκρά κύτταρα ή και παράσιτα. Σίγουρα, αυτό είναι κάτι που δε θα θέλατε με τίποτα να συμβεί στην επιδερμίδα σας.

Τι μπορεί να συμβεί;

Το δέρμα σας δεν αντιδρά το ίδιο σε κάθε σημείο του κορμιού σας. Πολλά από τα βακτήρια δρουν εντελώς διαφορετικά ανάλογα με το σημείο στο οποίο βρίσκονται. Για παράδειγμά η πλάτη σας είναι πολύ πιο ανθεκτική από τα μαγουλά σας.

Επιπλέον τα πόδια, η πλάτη και τα χέρια παράγουν περισσότερα έλαια και ιδρώτα. Φανταστείτε όλα αυτά να τα έχετε πάρει με την πετσέτα σας και να τα απλώνετε σιγά-σιγά στην επιδερμίδα του προσώπου σας. Μια καθαρή ξεχωριστή πετσέτα είναι η ιδανική επιλογή για να φαίνεστε πιο υγιής.  

Πόσο συχνά πρέπει να την αλλάζω;

Κανονικά θα έπρεπε όλοι ανεξάρτητα από τον τύπο της επιδερμίδας μας να την αλλάζουμε μετά από κάθε χρήση.

Αν έχετε λιπαρό δέρμα με ακμή τότε είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην ξεχνάτε αυτό το βήμα. Αν δεν την αλλάξετε το μόνο που κάνετε είναι να μεταφέρετε ξανά και ξανά τα ίδια βακτήρια και «βρωμιές» που μόλις καθαρίσατε.

Από την άλλη μεριά αν η επιδερμίδα σας είναι κανονική τότε μπορείτε να παρατείνετε λίγο τον χρόνο στις δύο ή τρεις ημέρες.

Όταν πρόκειται να της πλύνετε θυμηθείτε ότι το νερό θα πρέπει να είναι αρκετά ζεστό και το απορρυπαντικό σας να είναι υπό αλλεργικό. Μην τρέξετε να αγοράσετε κάποιο που είναι φυτικό γιατί υπάρχουν και είδη φυτών που μπορεί να προκαλέσουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Υπάρχει κάτι που μπορεί να αντικαταστήσει την πετσέτα προσώπου;

Είναι πολύ αυτοί που έχουν αντικαταστήσει την κλασσική πετσέτα με τις χάρτινες χειροπετσέτες. Αυτή η πρακτική ακολουθείτε για την αποφυγή της μεταφοράς επιπλέον βακτηριδίων στην περιοχή του προσώπου. Βέβαια αν ακολουθείτε τα σωστά βήματα και αλλάζετε την πετσέτα σας κάθε μέρα, τότε δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη διαφορά.

Πηγήhttps://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Παρασκευής “Κορυβάντες” διοργανώνει βραδιά γλεντιού

xristiana

Προσωπικός Βοηθός Για ΑμεΑ: Ανοιχτή Πρόσκληση Για Ψυχολόγους Στις Επιτροπές Αξιολόγησης

xristiana

2η Συνέλευση Νέων Για Την Κλιματική Αλλαγή: «Διαμορφώνοντας Μία Πράσινη Συμφωνία Για Την Αθήνα»

xristiana