ΚεντρικήΚοινωνικά

Σχολή Γονέων: «Δημιουργώντας ασφαλή δεσμό με το παιδί μου»

22/10/2024

Με το βιωματικό εργαστήριο «Δημιουργώντας ασφαλή δεσμό με το παιδί μου – Βάζοντας όρια στο παιδί μου» συνεχίζονται οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων του Δήμου Βριλησσίων την Τετάρτη 23/10/2024 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων στη συμβολή των οδών Τειρεσίου και Σπάρτης και ώρα 18:00-20:00.

Το εργαστήριο είναι βασισμένο στη Θεωρία του Δεσμού, η οποία διερευνά το είδος της συναισθηματικής σχέσης μεταξύ των γονέων και των παιδιών, και στην δημιουργική έκφραση έτσι όπως εφαρμόζεται στο πλαίσιο της Ψυχοθεραπείας μέσω Τεχνών.

Οι γονείς θα συμμετάσχουν σε δραστηριότητες που αποκαλύπτουν πρότυπα σύνδεσης, επικοινωνίας και συναισθηματικής ρύθμισης μέσα στις σχέσεις τους με τα παιδιά τους, χρησιμοποιώντας διάφορες μορφές τέχνης (εικαστικά, κίνηση, δράματος και αφήγησης). Στόχος του εργαστηρίου είναι η εμβάθυνση στην κατανόηση της δυναμικής της σχέσης γονέων και παιδιών, ο δημιουργικός προβληματισμός πάνω σε δυσλειτουργικά σχεσιακά μοτίβα και στους τρόπους καλλιέργειας ισχυρής και ασφαλούς σύνδεσης μεταξύ γονέων και παιδιών.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια

Η Ελίζα Ιατρίδου είναι εικαστική ψυχοθεραπεύτρια και επόπτρια μέσω τεχνών. Η αγάπη της για την Τέχνη την ώθησε στο να σπουδάσει την διακοσμητική της δύναμη μέσα από την Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων στην Αγγλία, την δομική της ισχύ μέσα από την Αρχιτεκτονική του Πολυτεχνείου της Αθήνας, αλλά και τις ψυχοθεραπευτικές της ιδιότητες μέσω της Εικαστικής Ψυχοθεραπείας (Art Psychotherapy), της Εκφραστικής Ψυχοθεραπείας (Expressive Arts Therapy) και της Εποπτείας μέσω Τεχνών (Creative Arts Supervision).

Το ενδιαφέρον της για τον άνθρωπο την οδήγησε στην μετεκπαίδευση στην θεραπεία του ψυχικού τραύματος μέσω της τεχνικής EMDR που προσφέρεται στο Institute for the Creative Mindfulness της Αμερικής, αλλά και στην Ανακουφιστική Φροντίδα που διδάσκεται στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης και κατάρτισής της, έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε πληθώρα εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών-βιωματικών σεμιναρίων και συνεδρίων Ψυχοθεραπευτικής και Ψυχιατρικής θεματολογίας. Είναι μέλος της European Federation of Art Therapy (EFAT), του Συλλόγου Ελλήνων Εκφραστικών Θεραπευτών Τέχνης & Jungian coaching και της Ελληνικής Εταιρείας για την Ανακουφιστική Φροντίδα Παιδιών και Εφήβων. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Ελλήνων Ψυχοθεραπευτών.

Ο συγκεκριμένος κύκλος διαλέξων της Σχολής Γονέων του Δήμου Βριλησσίων υπό τον τίτλο: «Γνωρίζω το παιδί μου… ανακαλύπτω τον έφηβο» υλοποιείται σε συνεργασία της Αντιδημαρχίας Οικογενειακής Πολιτικής, Ισότητας και Προσχολικής Ηλικίας του Δήμου Βριλησσίων με το Κέντρο Ημέρας Παιδιών, Εφήβων και Νέων Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια που είναι η πρώτη εξειδικευμένη μονάδα ψυχικής υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και τους κύκλους διαλέξεων της Σχολής Γονέων έως το τέλος Δεκεμβρίου 

Related posts

1o Festival Χαράς by kentroameasotir

xristiana

Πώς τα κριτήρια ESG αλλάζουν τις εταιρείες ενέργειας και οδηγούν προς μια οικονομία χαμηλών ρύπων

xristiana

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται: 5 πρωινές συνήθειες για ψυχική ευεξία

xristiana