30/10/2024
Υλικά
- 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 1 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3/4 φλιτζάνι ρύζι
- 1/3 του φλιτζανιού κάστανα
- 1/2 φλιτζάνι ροζέ κρασί
- 1/2 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας
- 2/3 φλιτζάνι παρμεζάνα
- 1/4 κουτ. του γλυκού καυτερό πιπέρι
- 1/4 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 3 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
Εκτέλεση
- Σε μια μικρή κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις αρχικά τα κρεμμύδια για 7 περίπου λεπτά μέχρι να καραμελώσουνΠροσθέτεις το ρύζι και το αφήνεις να βράσει, ανακατεύοντας αρκετά συχνάΠεριχύνεις το ροζέ κρασί, ανακατεύεις και αφήνεις το ρύζι να απορροφήσει το κρασί για περίπου 7 λεπτάΣυνεχίζεις να ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, προσθέτοντας κάθε 5 λεπτά από ένα ζωμό κοτόπουλου και μερικά κάσταναΑπομακρύνεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτεις τον πουρέ κολοκύθας, το καυτερό πιπέρι και την παρμεζάναΑνακατεύεις πάρα πολύ καλά, μέχρι το τυρί να λιώσει και να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμαΡίχνεις αλάτι και πιπέρι και σερβίρεις.
Πηγήhttps://www.tlife.gr