ΚεντρικήΟμορφιά

Στέγνωμα μαλλιών: Πώς θα το πετύχετε χωρίς να προκαλέσετε ζημιά

6\10\2024

Στέγνωμα με πετσέτα, με αέρα ή με πιστολάκι; Όλα έχουν τα έχουν διαφορετικό σκοπό και ανταποκρίνονται στις ανάγκες του καθενός. Όμως και τα τρία αυτά έχουν ένα κοινό μειονέκτημα, το οποίο δεν είναι άλλο από τη καταστροφή της τρίχας. Ο τρόπος με τον οποίο θα τα περιποιηθούμε μετά το ντους, καθώς εκείνη τη στιγμή είναι πολύ πιο εύθραυστά.

Δε χρειάζεται να αλλάξετε τελείως τη ρουτίνα που ακολουθείτε, απλώς θα προσθέσετε κάποια μικρά βηματάκια που θα βελτιώσουν κατά πολύ την ποιότητα της τρίχας σας.

Στέγνωμα με πετσέτα  

Η πετσέτα είναι ο κατάλληλος τρόπος για τα μαλλιά που είναι ξηρά ή δε μπορούν να παραμείνουν ενυδατωμένα για αρκετή ώρα. Αν για τον οποιονδήποτε λόγο προτιμάτε πιο φυσικές τεχνικές, αυτή είναι μια καλή επιλογή για εσάς.

Για αρχή μην τα τρίβετε έντονα με την πετσέτα αλλά “ζουλήξτε” τα. Αν τα τρίβετε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα όχι μόνο να τα τραυματίσετέ αλλά και να αφαιρέσετέ μερικές τούφες, πράγμα το οποίο δε θέλετε σε καμία περίπτωση. Ότι σύσταση και να έχουν, όταν είναι βρεγμένα είναι πιο εύθραυστα από ποτέ.

Αν χρησιμοποιείται οποιασδήποτε πετσέτα βρείτε στο μπάνιο σας, σίγουρα θα προκαλέσετε έντονο φριζάρισμα. Αντίθετα διαλέξτε μια που θα είναι φτιαγμένη από extra απορροφητικό ύφασμα , όπως οι μικροϊνες. Το θετικό τους είναι ότι απορροφούν το νερό σε πιο σύντομο χρόνο.

Στέγνωμα με αέρα

Ο τρόπος αυτός ενδείκνυται για όσες θέλουν να κάνουν ένα μικρό διάλλειμα από τις συσκευές styling.

Για να συντομεύεστε το χρόνο, μπορείτε να τα τινάξετε λίγο ώστε να διώξετε το περιττό που έχουν πάνω τους. Κάντε αυτή την κίνηση πριν και μετά την εφαρμογή των προϊόντων styling. Ακόμα και τώρα που δεν έχετε χτενίσει τα μαλλιά σας με κάποιο προϊόν θερμότητας, είναι καλό να τα ψεκάσετε με κάποιο θερμοπροστατευτικό προϊόν για να τα κάνετε πιο δυνατά και χωρίς σπασίματα.

Αφού ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα, πάρτε μια χτένα με μεγάλα δοντάκια και ξεκινήστε να τα χτενίζεται. Έτσι θα μπορέσετε να τα ξεμπερδέψετε πιο εύκολα χωρίς να σπάσουν οι τρίχες. Επιπλέον, επιτρέπει στον αέρα να περνάει πιο εύκολα.

Στέγνωμα με πιστολάκι  

 Το πιστολάκι είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να στεγνώσετε τα μαλλιά σας, όμως είναι και αυτός που μπορεί να προκαλέσει τη μεγαλύτερη ζημιά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και επιπλέον φροντίδα. Όπως και να έχει τα προτερήματά του είναι αρκετά γι’ αυτό και δε μπορεί να αντικατασταθεί.

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία ελέγξτε αν τα μαλλιά σας είναι νωπά. Αυτό το κάνετε για να εκτεθείτε όσο λιγότερο γίνεται στη θερμότητα. Μετά, βάζετε το θερμοπροστατευτικό σας και τα προϊόντα που θέλετε για να κάνετε το styling. Αφού τα χωρίσετε σε μικρά μέρη, είστε έτοιμες να ξεκινήσετε.

Η κατεύθυνση με την οποία θα μεταδίδεται ο αέρας προς τα μαλλιά σας έχει σημαντικό ρόλο και μπορεί να τα ταλαιπωρήσει, αν είναι λάθος.  Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο αέρας θα πρέπει να διοχετεύεται από τις ρίζες προς τις άκρες και ποτέ το αντίθετο.

Ένα βασικό κομμάτι που θα πρέπει να ρυθμίσετε είναι η θερμότητα. Να ελέγχετε πάντα τη θερμοκρασία πριν ξεκινήσετε. Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεπερνάει τους 170 βαθμούς.

Πηγή https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Κύθηρα: Δασική πυρκαγιά στην Αγία Πελαγία

xristiana

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 9/6

xristiana

Tale of X Cities – “Beauty Bombing“

xristiana