ΚεντρικήΟμορφιά

Ρουζ κάτω από τα μάτια: Η τεχνική που θα κάνει το βλέμμα μας να φαίνεται ξεκούραστο

22/10/2024

Όταν έκανα το καθιερωμένο μου scroll στο TikTok για να ανακαλύψω τα διάφορα beauty trends που επικρατούν αυτή στιγμή, έπεσα πάνω σε μια νέα τεχνική που μου φάνηκε αρκετά περίεργη και αμέσως σκέφτηκα πως δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργεί.

Η τάση στην οποία αναφέρομαι είναι ένας νέος τρόπος τοποθέτησης του ρουζ. Νομίζω ότι όλες μας μέχρι στιγμής τοποθετούμε κανονικά το ρουζ μας στα μάγουλα μας φέρνοντας το και λίγο πιο πάνω στους κροτάφους μας. Αυτή τη φορά τα δεδομένα αλλάζουν και οι δημιουργοί περιεχομένου ομορφιάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας λένε ότι πρέπει πλέον να το φοράμε κάτω από τα μάτια.

H τακτική αυτή μας έρχεται από την Κορέα και ονομάζεται aegyo-sal. Αυτό βοηθάει στη μείωση του πρηξίματος κάτω από τα μάτια κάνοντας το βλέμμα να φαίνεται πιο δροσερό και νεανικό. Με το να βάλετε ρουζ κάτω από τα μάτια σας τα κάνετε να μοιάζουν πιο ανοιχτά και καθαρά.

Ένα ακόμη από τα οφέλη του είναι ότι μπορεί να καμουφλάρει τους μαύρους κύκλους. Οι ροζ, ροδακινί και κόκκινες αποχρώσεις είναι γνωστές για την ιδιότητα τους να εξουδετερώνουν τις γκρι-μαύρες αποχρώσεις. Αν δε έχετε πειστεί μέχρι στιγμής έχω να σας πω ότι την τεχνική αυτή την ακολουθούν ήδη γνωστές celebrities όπως η Rihanna και η Zendaya.

Πριν ξεκινήσετε επιλέξτε ένα ρουζ που θα κολακεύει τον τόνο και τον υποτόνο της επιδερμίδας σας. Στη συνέχεια απλώστε το foundation και το concealer όπως θα κάνατε συνήθως και σετάρετε τα με λίγη πούδρα. Όπως είπα και προηγουμένους διαλέξτε το ρουζ που ταιριάζει στην επιδερμίδα σας. Για τις θερμές διαλέξετε κάτι που θα έχει πορτοκαλί, κίτρινους ή κόκκινους τόνους. Ενώ για τις ψυχρές στραφείτε προς τους μπλε, μωβ ή ροζ.

Με ένα φουντωτό πινέλο τοποθετήστε λίγο από το προϊόν στα μήλα και τους κροτάφους σας. Μπορείτε να του δώσετε όση ένταση επιθυμείτε. Στη συνέχεια πάρτε το ίδιο πινέλο και ξεκινήστε από την εσωτερική γωνιά του ματιού μέχρι την εξωτερική. Προσπαθήστε να το αναμείξετε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται με το concealer και τη σκιά σας. Τέλος, δώστε λίγη παραπάνω διάσταση βάζοντας λίγο highlighter στο κόκαλο των φρυδιών σας και στο ψηλότερο σημείο των μάγουλων σας.

Πηγήhttps://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Βανάκι 9 θέσεων από τους Lions για τις ανάγκες του ΚΔΑΠμεΑ Καλαμάτας

xristiana

Οι μαθητές του Ηρακλείου παρουσιάζουν τα προγράμματά τους

xristiana

Τι θα κερδίσετε εάν τρώτε φέτα; – 4 οφέλη για την υγεία στο πιάτο σας

xristiana