ΚεντρικήΜαγειρική

Ριγκατόνι με τριών ειδών μανιτάρια

4/10/2024

Υλικά

  • 500 γρ. ριγκατόνι
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μανιτάρια, σε φέτες (μείγμα από λευκά μανιτάρια, μανιτάρια πορτομπέλο και μανιτάρια baby bella)
  • 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση

Εκτέλεση

  1. Μαγειρέψτε τα ριγκατόνι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Σουρώστε, κρατώντας 1 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα.
  3. Προσθέστε τα μανιτάρια σε φέτες και μαγειρέψτε μέχρι να απελευθερώσουν την υγρασία τους και αυτή να εξατμιστεί.
  4. Ανακατέψτε το βούτυρο και το ψιλοκομμένο σκόρδο, μαγειρεύοντας μέχρι να λιώσει πλήρως το βούτυρο και να αρωματιστεί το σκόρδο.
  5. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και προσθέστε αλάτι και μαύρο πιπέρι. Αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 4 λεπτά.
  6. Προσθέστε τα ριγκατόνι al dente και την τριμμένη παρμεζάνα στο τηγάνι. Ανακατέψτε για να ενωθούν, προσθέτοντας σταδιακά το νερό που κρατήσατε από τα ζυμαρικά, όπως χρειάζεται, για να επιτύχετε μια κρεμώδη συνοχή σάλτσας.
  7. Συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 3 λεπτά, εξασφαλίζοντας ότι τα ζυμαρικά έχουν καλυφθεί καλά και έχουν ζεσταθεί.
  8. Σερβίρετε ζεστά, γαρνιρισμένα με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και φέτες παρμεζάνας

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Δράση Κινητής Μονάδας Ενημέρωσης Για Την Ενδυνάμωση Των Ατόμων Με Αναπηρία, Των Ατόμων Με Χρόνιες Παθήσεις Και Των Οικογενειών Τους Θα Πραγματοποιηθεί Στο Δημαρχείο Βέροιας

xristiana

Καθολική Εφαρμογή Του Μέτρου Του Προσωπικού Βοηθού Για Τα Άτομα Με Αναπηρία Από Τις Αρχές Του 2024

xristiana

Τζένιφερ Άνιστον: Τα 4 μυστικά της κατά της γήρανσης

xristiana