ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς το Nail Slugging θα σας απαλλάξει από επώδυνα πετσάκια και παρανυχίδες

17/10/2024

Μια νέα μέρα και μια καινούργια τάση του TikTok κυριαρχεί στη συνομιλία ομορφιάς. Αυτή τη φορά, είναι το “nail slugging”, ένα παρακλάδι της τακτικής περιποίησης δέρματος που μπορεί να έχετε δει να κοσμεί τη σελίδα σας For You τα τελευταία χρόνια, και πολλέςορκίζονται ότι είναι το αντίδοτο στις εύθραυστες, ξεφτισμένες παρανυχίδες.

Πριν ρωτήσετε: Ναι, δεν περιλαμβάνει απλώς λάδι επιδερμίδας, αλλά είναι πολύ εύκολο να το ενσωματώσετε στη ρουτίνα σας.

Παρακάτω, βρείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το hack of the moment για υγιή νύχια.

Πλεονεκτήματα και τρόποι για το slugging των νυχιών

Το slugging, γενικά, περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός βάλσαμου ζελέ για να δημιουργήσετε μια γλοιώδη μεμβράνη πάνω από τους πόρους σας μέχρι να μοιάζει με ένα στρώμα που θυμίζει βλέννα (άρα μοιάζετε με γυμνοσάλιαγκα, το καταλαβαίνετε;). Αυτό το φράγμα δροσιάς βοηθά τα άτομα με σούπερ διψασμένο δέρμα να ενυδατώνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Από τότε που η τεχνική έκανε αίσθηση στο TikTok (παρά την προέλευσή της στο νήμα Skincare Addiction του Reddit γύρω στο 2018), πολλοί χρήστες υιοθέτησαν αυτήν την ιδέα και την εφάρμοσαν σε άλλους τομείς της ομορφιάς, όπως «περιποίηση μαλλιών», «φροντίδα του σώματος» και τώρα, «στο μανικιούρ». Όλα τα μέσα “slugging” σε αυτό το πλαίσιο αφορούν τη σφράγιση της υγρασίας, επομένως είναι λογικό οι λάτρεις της ομορφιάς να θέλουν να χρησιμοποιήσουν την ίδια τεχνική για το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια τους. Είναι αυτή μια επαναστατική ιδέα; Όχι ακριβώς—αλλά αν ένα χαριτωμένο παρατσούκλι είναι αυτό που βοηθά τους ανθρώπους να επικεντρωθούν στην υποστήριξη του δερματικού φραγμού, σίγουρα το υποστηρίζουμε.

Αλλά πίσω στο slugging των νυχιών: Αυτή η συγκεκριμένη τάση περιλαμβάνει την τοποθέτηση μιας εξαιρετικά αποφρακτικής ενυδατικής κρέμας πάνω από ένα λάδι επιδερμίδας για επιπλέον προστασία. Μπορείτε να κάνετε τακτικά μασάζ με ένα λάδι από μόνο του σε αυτή την ταλαιπωρημένη περιοχή γύρω από τα νύχια σας, αλλά σκεφτείτε το «κούμπωμα» των νυχιών ως μια επιπλέον θεραπεία για ορισμένες σοβαρές φθορές. Τα άκρα σας υφίστανται μεγάλη φθορά καθημερινά (από το συχνό πλύσιμο των χεριών, τις δουλειές του σπιτιού κ.λπ.), οπότε αξίζει να τους δίνετε λίγο έξτρα φροντίδα κάθε τόσο.

Το slugging των πετσιών των νυχιών μπορεί να ενισχύσει τα νύχια και να τα προστατεύσει από τη φθορά του νερού. Θυμηθείτε: Το συχνό μούλιασμα των νυχιών σας σε νερό μπορεί να τα κάνει να διαστέλλονται και να συστέλλονται, γεγονός που μπορεί να τα κάνει εύθραυστα και αδύναμα με την πάροδο του χρόνου, γι’ αυτό να ενυδατώνετε τα νύχια σας τουλάχιστον μία φορά την ημέρα και να επαναλαμβάνετε αφού πλύνετε τα χέρια σας.

Εάν το slugging που συχνά δεν ακούγεται ρεαλιστικό για τον τρόπο ζωής σας (καθώς κάποιος που πληκτρολογεί στον υπολογιστή της όλη μέρα, τα λιπαρά άκρα των δακτύλων δεν ευνοούν ακριβώς την εργάσιμη ημέρα), μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε μια νυχτερινή ρουτίνα μόλις ξαπλώσετε στο κρεβάτι. Κρατήστε ένα λάδι επιδερμίδας στο κομοδίνο σας και χρησιμοποιήστε μια πιο παχιά κρέμα χεριών για να το συνδυάσετε.

Το πρωί, τα πετσάκια σας θα φαίνονται πολύ πιο άνετα και ενυδατωμένα. Ακόμα και η ίδια η πλάκα των νυχιών σας μπορεί να φαίνεται πιο γυαλιστερή, καθώς η φροντίδα της επιδερμίδας είναι το θεμέλιο των υγιεινών, ακμαίων νυχιών.

Να θυμάστε

Ακριβώς όπως το slugging για την περιποίηση του δέρματος μπορεί να τείνει στον φραγμό του δέρματος σας και να κλειδώνει την υγρασία, έτσι και το nail slugging είναι κορυφαίο για το δέρμα γύρω από τα νύχια σας. Τα νύχια μας είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε ρωγμές και ξεφτίσματα αφού τα χέρια μας κάνουν τόσα πολλά για εμάς σε καθημερινή βάση, οπότε ίσως αξίζει να τους δώσουμε λίγη επιπλέον προσοχή.

Στο τέλος της ημέρας, αν θυμάστε μόνο να εφαρμόσετε λάδι επιδερμίδας, είναι εντάξει. Οποιαδήποτε έξτρα αγάπη μπορείτε να δώσετε στα νύχια σας είναι ΟΚ.

Πηγήhttps://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος Νοιαζόμαστε, Συζητάμε, Αναλαμβάνουμε Δράση!

xristiana

Άσκηση: Η συμβολή της στην πρόληψη του Πάρκινσον

xristiana

Skin layering: Ποια συστατικά κάνουν “match” και ποια είναι απαγορευτικά;

xristiana