ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς να ισιώνετε τα μαλλιά σας χωρίς να τα καταστρέφετε

17/10/2024

Αν ένα από τα πιο βασικά βήματα που περιλαμβάνει η πρωινή σας ρουτίνα είναι το καθημερινό ίσιωμα των μαλλιών σας, τότε το άρθρο αυτό είναι για εσάς. Σαν μια λάτρης του ίσιου μαλλιού έχω βρεθεί πολλές φορές στη θέση να αναρωτιέμαι πως θα βρω ένα τρόπο να χρησιμοποιώ καθημερινά την ισιωτική χωρίς να καίω τα μαλλιά μου.

Μερικά από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα αυτής της συνήθειας είναι το υπερβολικό φριζάρισμα και η καταστροφή της τρίχας. Γι’ αυτό σε αυτό άρθρο θα δούμε παρέα όλα τα tips που πρέπει να γνωρίζουμε για να τα αποφύγουμε όλα αυτά.

Το ίσιωμα προκαλεί ζημιά στα μαλλιά;

Η θερμότητα που εκπέμπει η ισισωτική για να αλλάξει τη μορφή της τρίχας σας είναι αρκετή για να διασπάσει τους δεσμούς υγρασίας που καθορίζουν των τύπο των μαλλιών σας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την άμεση αφυδάτωση τους.

Επιπλέον, ευθύνεται για την καταστροφή της εξωτερικής προστατευτικής στρώσης της τρίχας. Έτσι οι πρωτεΐνες που περιλαμβάνονται χάνονται με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καθόλου υγρασία, οι τρίχες να είναι πιο ευαίσθητες και τα σημάδια φθοράς όπως η ψαλίδα να είναι έντονα.

Πόσο συχνά μπορούμε να ισιώνουμε τα μαλλιά μας;

Και η ερώτηση που μας ταλανίζει όλες: Πόσο συχνά μπορώ να ισιώνω τα μαλλιά μου χωρίς να τα καταστρέψω; Αν και σίγουρα θέλετε να ισιώνετε τα μαλλιά σας καθημερινά για να δείχνουν πιο περιποιημένα, η αλήθεια είναι πως θα πρέπει να τα αφήσετε και λίγο να ξεκουράζονται.

Στο ερώτημα αυτό δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη απάντηση καθώς η συχνότητα εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών σας. Αν είναι πιο ξηρά και αφυδατωμένα τότε καλό είναι να το αποφεύγεται όσο περισσότερο γίνεται. Αν από την άλλη η τρίχα σας είναι πιο παχιά τότε μπορείτε να είστε λίγο πιο ελαστικοί.

Βέβαια η μεγαλύτερη συμβουλή είναι να ακούτε τι έχουν να σας πουν τα ίδια. Παρατηρήστε τα για λίγο και δείτε αν υπάρχει κάτι διαφορετικό στην όψη τους. Έτσι θα καταλάβετε πως πρέπει να τους συμπεριφερθείτε.

Προστατέψτε τα μαλλιά σας καθ’ όλη τη διάρκεια

Ξεκινήστε καθαρίζοντας πάρα πολύ καλά τα μαλλιά σας και δίνοντας τους όλα τα στοιχεία που χρειάζονται μέσα από ένα ενυδατικό σαμπουάν και ένα conditioner. Στη συνέχεια στεγνώστε τα πολύ απαλά με μια πετσέτα. Αποφύγετε το έντονο τρίψιμο γιατί θα τις ταλαιπωρήσει ακόμα περισσότερο.

Τώρα εφαρμόστε ένα θερμοπροστατευτικό σπρέι ή serum στα μήκη και τις άκρες. Mε μια χτένα με φαρδιά δόντια ξεκινήστε να τα βουρτσίζεται από κάτω προς τα πάνω, προκειμένου να ξεμπερδέψετε όλους τους πιθανούς κόμπους.

Πριν ξεκινήσετε με το ίσιωμα χωρίστε τα μαλλιά σας σε ξεχωριστές τούφες. Αυτό θα σας βοηθήσει στο κάνετε την διαδικασία πιο γρήγορη, ενώ δε θα χρειαστεί να τα περάσετε ξανά και ξανά για να γίνουν ακόμα πιο ίσια.

Ρυθμίστε την ισιωτική σας στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία. Ξεκινήστε από την πιο χαμηλή και αυξήστε μέχρι να έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε.

Μόλις είστε έτοιμες, αφήστε λίγο τα μαλλιά σας να κρυώσουν καλά πριν προβείτε σε οποιαδήποτε διαδικασία styling. Για να κλειδώσετε το αποτέλεσμα και να τα διατηρήσετε πιο λεία αυτό που έχετε να κάνετε είναι να εφαρμόσετε με τα χέρια σας ένα ενυδατικό ή ένα ειδικό λαδάκι.

Πηγήhttps://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

22η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

xristiana

Burnt Orange: Κάνε δικό σου το απόλυτο nail trend της σεζόν!

xristiana

Κώστας Σκρέκας: «Αναδρομική φορολόγηση στα υπερέσοδα των ενεργειακών εταιρειών» – Ανέρχονται στα €373,55 εκατ.

xristiana