ΚεντρικήΟμορφιά

Πρόωρη γήρανση: 5 συνήθειες που επιβαρύνουν το δέρμα σου

7\10\2024

Οι παράγοντες που επηρεάζουν το δέρμα μας είναι πολλοί. Η πάροδος του χρόνου είναι φυσικά ένας καθοριστικός παράγοντας τον οποίο δε μπορούμε να περιορίσουμε. Υπάρχουν ωστόσο πολλοί «κίνδυνοι» για το δέρμα μας που οδηγούν σε πρόωρη γήρανση, και οφείλονται σε κάποιες κακές συνήθειες που ακολουθούμε.

Όσο πλούσια κι αν είναι η ρουτίνα περιποίησής μας μπορεί κάποια μικρά λάθη να στερούν τη λάμψη και τη σφριγηλότητα από την επιδερμίδα μας. Ας δούμε μερικές από αυτές που πρέπει να αποβάλουμε από την καθημερινότητά μας προκειμένου να διατηρήσουμε τη νεανικότητα της επιδερμίδας μας.

5 συνήθειες που οδηγούν το δέρμα σε πρόωρη γήρανσηΔεν κάνεις σωστό καθαρισμό προσώπουΗ σωστή επιλογή του καθαριστικού είναι το πρώτο βήμα για τον σωστό καθαρισμό. Επίλεξε ένα καθαριστικό που να μην αφυδατώνει το δέρμα και να ταιριάζει στον τύπο δέρματός σου. Μην παραλείπεις να πλένεις το πρόσωπό σου πρωί και βράδυ. Αν είσαι βαμμένη βεβαιώσου ότι έχεις κάνει σωστά το ντεμακιγιάζ σου και σιγουρέψου ότι έχεις πετύχει βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας σου. 

Παραλείπεις το αντιηλιακό

Ο Νο1 σύμμαχος σου από τις βλαβερές ακτίνες UV είναι το αντιηλιακό. Οι ακτίνες UVA είναι εκείνες που προκαλούν την επιφανειακή βλάβη, και οι UVB είναι εκείνες που εισχωρούν στο κυρίως δέρμα και δημιουργούν αλλοιώσεις στο DNA των επιδερμικών κυττάρων. Το αντιηλιακό είναι απαραίτητο κάθε εποχή του χρόνου, ακόμη και τις συννεφιασμένες ημέρες. Οι αλλοιώσεις που προκαλλούνται από την έκθεση στον ήλιο είναι μη αναστρέψιμες και οδηγούν σε πρόωρη γήρανση.

Ακολουθείς ρουτίνα περιποίησης που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δέρματός σου

Χρησιμοποιείς λάθος προϊόντα, που είτε επιβαρύνουν είτε δεν είναι επαρκή για την επιδερμίδα σου. Η επιλογή της ρουτίνας περιποίησης πρέπει να γίνεται ανάλογα με την ηλικία και τον τύπο δέρματός σου. Ωστόσο, αν επιβαρύνεις το νεανικό δέρμα σου με θεραπείες ή κρέμες για μεγαλύτερες ηλικίες ή αντίστοιχα δεν έχεις μια ολοκληρωμένη ρουτίνα κατάλληλη για την επιδερμίδα σου, αυτό μπορεί να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Δεν κοιμάσαι καλά

Η έλλειψη ύπνου καθώς και το κακό πρόγραμμα στις ώρες που κοιμάσαι εμποδίζει την αναγέννηση του δέρματος, με αποτέλεσμα τους μαύρους κύκλους και τη θαμπή επιδερμίδα. Προσπάθησε να κοιμάσαι τουλάχιστον 7 ώρες κάθε βράδυ.

Πίνεις αλκοόλ και καπνίζεις

Το κάπνισμα και το αλκοόλ είναι «εχθροί» για το δέρμα σου. Το κάπνισμα μειώνει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα, στερώντας του το οξυγόνο και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Το αλκοόλ αντίστοιχα αφυδατώνει το δέρμα και το κάνει να φαίνεται ξηρό και θαμπό. Περιόρισε την κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα και μην παραλείπετε να πίνετε πολύ νερό για να ενυδατωμένο, λαμπερό δέρμα.

Πηγήhttps://www.youweekly.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

SOS για τις γυναίκες που κάνουν φυτοφαγική διατροφή: Αυξημένος ο κίνδυνος να πάθουν κάταγμα στο ισχίο

xristiana

«Η Μικρή Γοργόνα» έρχεται στο ανοιχτό θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου

xristiana

«Τι μας έμαθε η πανδημία»: Επιστημονικό Συνέδριο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΠΘ

xristiana