ΚεντρικήΚοινωνικά

Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών καλεί σε μία ακόμη αιμοδοσία

26/10/2024

Με τα αποθέματα των νοσοκομείων σε αίμα να βρίσκονται σε δραματικά επίπεδα και τα τμήματα Αιμοδοσίας να αγωνιούν για να καλύψουν τακτικές και έκτακτες ανάγκες, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών καλεί σε μία ακόμη αιμοδοσία την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου προκειμένου να καταστήσει πιο ανθεκτικό το ΕΣΥ.

Η φθινοπωρινή Εθελοντική Αιμοδοσία του δήμου Νεάπολης-Συκεών θα διεξαχθεί το Σάββατο 2 έως και το Σάββατο 9 Νοεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 8 βράδυ στα δημοτικά καταστήματα Πεύκων και Νεάπολης, στο Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου και στο δημαρχείο Συκεών σε συνεργασία με τις κινητές μονάδες αιμοληψίας των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο και Γ. Παπανικολάου. Πρόκειται για την τέταρτη αιμοδοσία του δήμου Νεάπολης-Συκεών μέσα στο 2024.

Οι ανάγκες για αίμα είναι συνεχείς προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες νεφροπαθών, καρκινοπαθών, ασθενών που χρήζουν μετάγγισης και παράλληλα να αντιμετωπιστούν τα έκτακτα περιστατικά, με τη χώρα μας δυστυχώς να βρίσκεται χαμηλά σε ό, τι αφορά την κουλτούρα αιμοδοσίας.

Για να ανατραπεί αυτή η πραγματικότητα και για να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και οι κοινωνικές του υπηρεσίες έχουν δημιουργήσει εδώ και τρεις δεκαετίες μία ισχυρή βάση, τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος αποτελούμενη από χιλιάδες εθελοντές αιμοδότες που σε κάθε κάλεσμα του δήμου δίνουν το αίμα τους παράλληλα με ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

«Η προσφορά που γίνεται συνήθεια»

«Με σύνθημα «η προσφορά που γίνεται συνήθεια» προτρέπουμε παλιούς και νέους εθελοντές να προσφέρουν λίγο από το χρόνο τους για να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή», αναφέρει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης με αφορμή την τελευταία αιμοδοσία του έτους.

«Δεν χρειάζεται να χρειαστούμε εμείς ή οι άνθρωποι του άμεσου περιβάλλοντός μας αίμα για να ευαισθητοποιηθούμε», τονίζει χαρακτηρίζοντας την αιμοδοσία «ύψιστη πράξη αλληλεγγύης». Ιδιαίτερη μνεία κάνει επίσης στην αξία της συγκέντρωσης βλαστοκυττάρων σημειώνοντας ότι «ο δήμος μας ενημερώνει συστηματικά τις εγκύους για τις δυνατότητες δωρεάς ομφαλικών βλαστοκυττάρων».

Σταθερή επιδίωξη τόσο για το δήμαρχο όσο και την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ειρήνη Καγιαμπίνη, αποτελεί η αύξηση του αριθμού των νέων εθελοντών αιμοδοτών και η καλλιέργεια και ενίσχυση της διάθεσης για προσφοράς στον συνάνθρωπο.

«Λίγα λεπτά από το χρόνο μας σημαίνουν ζωή για κάποιον άλλο», επισημαίνει η αντιδήμαρχος. Και οι δύο καταλήγοντας απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής και εγρήγορσης ώστε σε αυτή την αιμοδοσία να δώσουν το «παρών» ακόμη περισσότεροι εθελοντές.

Το πρόγραμμα της αιμοδοσίας αναλυτικά

Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19)

Σάββατο 2/11, 9 π.μ-2μ.μ

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Ι. Μιχαήλ και Στρ. Σαράφη1)

Κυριακή 3/11, 8 π.μ-2μ.μ, Δευτέρα 4/11, 10 π.μ-8 μ.μ

Τρίτη 5/11, 10 π.μ-8 μ.μ και Τετάρτη 6/11 10 π.μ-8 μ.μ

Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου (Ανθέων 14)

Πέμπτη 7/11, 9 π.μ-2 μ.μ

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)

Πέμπτη 7/11, 10 π.μ-8 μ.μ, Παρασκευή 8/11, 10 π.μ-8 μ.μ και Σάββατο 9/11 9 π.μ-2 μ.μ 

Συγκέντρωση φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο                

Όπως κάθε φορά, στη διάρκεια της Εθελοντικής Αιμοδοσίας συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, αντιβηχικά και άλλα, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Για ραντεβού και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Συμβουλευτικό Σταθμό Συκεών στο ισόγειο του δημαρχείου Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη και Ι. Μιχαήλ 1) και στο τηλέφωνο: 2313 313 117, 151 & 154.

Δείτε το τηλεοπτικό σποτ για την εθελοντική αιμοδοσία εδώ.

Related posts

Διαγωνισμός ποίησης στον Δήμο Αγ. Βαρβάρας

xristiana

Εμβολιασμοί – 4η δόση: Από αύριο τα ραντεβού για τους 70-79 ετών

xristiana

Μια Ομιλία Για Την Αξία Των Ορίων Στις Σχέσεις Μας Με Τους Άλλους

xristiana