ΚεντρικήΟμορφιά

Μπορούν τα κοκαλάκια να προκαλέσουν ζημιά στα μαλλιά μας;

24/10/2024

Τα κοκαλάκια έχουν επιστρέψει στη μόδα και είναι πλέον ένα από τα πιο trendy αξεσουάρ για τα μαλλιά μας. Σε όποιο κατάστημα ένδυσης και αν πάτε σίγουρα θα βρείτε ένα ολόκληρο stand γεμάτο από αυτά σε διάφορα σχέδια.

Είναι η εύκολη λύση όταν θέλουμε να πιάσουμε γρήγορα τα μαλλιά μας αποτρέποντας τα από τα πέφτουν συνεχώς στο πρόσωπό μας.
 Όμως, η χρήση τους είναι ασφαλής για τις τρίχες ή μπορεί να τους προκαλέσεις ζημιά;

Ευθύνονται τα κοκαλάκια για την τριχόπτωση;

Όταν χρησιμοποιείται το κοκαλάκι σας σωστά τότε δε χρειάζεται να φοβάστε καθώς είναι ειδικά σχεδιασμένα για να προστατεύουν τα μαλλιά σας. Όμως αν κάνετε κάθε μέρα το ίδιο χτένισμα όπου πιάνετε τα μαλλιά σας σφιχτά πάνω σε ένα κότσο, τότε αυξάνεται κατά πολύ τις πιθανότητες για τη μείωση των τριχών. Αυτό οφείλετε στην πίεση που ασκείτε στο κρανίο και στο τριχωτό. Γι’ αυτό προτιμήστε διαφορετικά χτενίσματα κάθε μέρα.

Ποιος είναι ο ποιο ασφαλής τρόπος για να φορέσουμε ένα κοκαλάκι;

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν τρόποι που μπορούμε να τα εντάξουμε στα καθημερινά μας χτενίσματα χωρίς να προκαλέσουμε ζημιά. Μαζέψτε τα μαλλιά σας προς τα πάνω, στη συνέχεια στρίψτε τα κόντρα στο κρανίο σας και μετά “κλειδώστε” το αποτέλεσμα με το κοκαλάκι. Θυμηθείτε ότι δε θα πρέπει να είναι τόσο σφιχτό που να σας πιέζει. Τέλος, μην το τοποθετείτε κάθε φορά στο ίδιο καθώς αυτό βοηθά στη μείωση της ζημιάς.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να δώσετε βάση στο σχέδιο που έχει. Μπορεί αυτά που έχουν πιο αιχμηρές γωνίες να ταιριάζουν πιο πολύ στο στυλ σας όμως πολλές φορές δεν είναι πολύ άνετα.

Για κοντά μαλλιά  

Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι είναι δύσκολο να φορέσουν οποιοδήποτε κοκαλάκι όταν τα μαλλιά τους είναι κοντά, όμως αυτό δεν ισχύει. Με δύο-τρεις μαγικές κινήσεις έχετε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Πάρτε τα μαλλιά σας και κρατήστε τα σα να κάνατε μια χαμηλή αλογοουρά. Τώρα στρίψτε τα και διπλώστε τα προς τα κάτω. Είστε έτοιμες.

Για μακριά μαλλιά με παχιά τρίχα

 Ο συγκεκριμένος τύπος μαλλιού είναι η ιδανική περίπτωση για ένα τέτοιο χτένισμα. Πρώτα κάντε τα μαλλιά σας μια μεσαία αλογοουρά. Στρίψτε μέχρι να σχηματιστεί ένα κότσος και στερεώστε το με ένα μεγάλο-μαλακό κοκαλάκι. Αν θέλετε μπορείτε να αφήσετε μερικές μικρές τούφες να πέσουν στο μέτωπό σας.

Για μεσαίο μήκος

Το μεσαίο μήκος είναι πολύ καλό για πιάσετε τα μαλλιά με ένα κοκαλάκι. Στρίψτε τα μαλλιά σας, γυρίστε τα προς τα κάτω και στερεώστε τα με ένα μεσαίου μεγέθους κοκαλάκι. Το μήκος αυτό σας επιτρέπει να πειραματιστείτε με πιο χαλαρά ή πιο αυστηρά χτενίσματα.

Μπορώ να κοιμηθώ φορώντας το;

Αν και δεν υπάρχει κάποια απόδειξη ότι μπορούν να κάνουν κακό, είναι προτιμότερο να μην το κάνετε. Όσο καλό και είναι αυτό που έχετε επιλέξει, η πίεση που ασκεί στο κρανίο σας μπορεί να οδηγήσει στο σπάσιμο και στην απώλεια της τρίχας.

Πηγή https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εκπαιδευτικό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ

xristiana

“Δύο Αιώνες Ελληνικής Ποίησης” στο 51o Φεστιβάλ Βιβλίου Πεδίον Άρεως

xristiana

Οι βασικές αιτίες της νυκτουρίας

xristiana