ΚεντρικήΟμορφιά

Μαλλιά: 5 expert tips για τέλειο φυσικό στέγνωμα

16/10/2024

Το να αφήσετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά ακούγεται εύκολο σενάριο, αλλά χρειάζεται τρόπο ώστε να αποκτήσετε ένα ωραίο αποτέλεσμα και να μην καταλήξετε με μαλλιά που μοιάζουν με ζούγκλα. Είναι γεγονός ότι το φυσικό στέγνωμα κάποιες φορές δίνει ένα ωραίο, φυσικό και ανεπιτήδευτο hair look, κάποιες άλλες όμως μπερδεύει τα μαλλιά με αποτέλεσμα να μην ξέρετε τι να κάνετε για τα διορθώσετε.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι ιδανικό γιατί ισοδυναμεί με ένα πολύτιμο διάλειμμα από τα θερμικά εργαλεία styling που ταλαιπωρούν την τρίχα, ειδικά εάν δε χρησιμοποιείτε κάποιο θερμοπροστατευτικό προϊόν (πράγμα που θα πρέπει να κάνετε ASAP!).

Για να σας βοηθήσουμε λοιπόν να τελειοποιήσετε την τεχνική του φυσικού στεγνώματος των μαλλιών, συγκεντρώσαμε μερικά χρήσιμα tips των ειδικών – εχείς δεν έχετε παρά να τα δοκιμάσετε στο επόμενο κιόλας λούσιμο!

Tip #1: Μην κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά

Είναι καλύτερο να λούζετε τα μαλλιά σας μερικές ώρες πριν τον ύπνο, καθώς δεν πρέπει να κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά. Αυτό θα σας εξοικονομήσει επίσης χρόνο προετοιμασίας το επόμενο πρωί. Εάν κοιμηθείτε με βρεγμένα μαλλιά, μπορεί να καταλήξετε με μερικές τούφες να είναι ίσιες και άλλες πιο σγουρές και να πρέπει να αφιερώσετε τελικά περισσότερη ώρα για να διορθώσετε αυτήν την αλλοπρόσαλλη κατάσταση.

Tip #2: Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα από μικροΐνες

Η κλασική πετσέτα του μπάνιου σας μπορεί να ευθύνεται για το φριζάρισμα των μαλλιών σας. Αντ’ αυτής χρησιμοποιήστε καλύτερα μια πετσέτα ή ένα σκουφάκι από μικροΐνες για να στεγνώσετε τα μαλλιά σας.

Tip #3: Κοιμηθείτε σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη

Μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη μπορεί να σας βοηθήσει επίσης να εξαλείψετε το ανεπιθύμητο φριζάρισμα. Το απαλό μεταξωτό ύφασμα επιτρέπει στα μαλλιά να «γλιστράνε» πάνω στο μαξιλάρι χωρίς να ταλαιπωρούνται σε αντίθεση με το βαμβακερό.

Tip #4: Δημιουργήστε όγκο με τη βοήθεια ενός κλάμερ

Εάν θέλετε επιπλέον όγκο όταν στεγνώνετε τα μαλλιά σας φυσικά, πιάστε λίγα από τα μαλλιά στο πάνω μέρος του κεφαλιού με ένα κλάμερ. Μόλις στεγνώσουν εντελώς, αφαιρέστε το και θα είναι σαν να έχετε βγει από το κομμωτήριο.

Tip #5: Εάν το φυσικό στέγνωμα δεν πέτυχε, υπάρχουν τρόποι να το διορθώσετε

Εάν αφήσατε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δε σας άρεσε, μπορείτε να κάνετε ένα λούσιμο, αλλά όχι σε όλα τα μαλλιά σας. Πώς; Βάλτε λίγο νερό σε ένα βαποριζατέρ και ψεκάστε τα μαλλιά σας. Έπειτα, εφαρμόστε ένα leave-in conditioner και προσπαθήστε να τους δώσετε το σχήμα που θέλετε με τα δάχτυλά σας. Εναλλακτικά, εάν δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας να κάνετε αυτήν τη διαδικασία, μπορείτε απλώς να πιάσετε τα μαλλιά σας σε ένα messy σινιόν ή μια αλογοουρά και είστε έτοιμες.

Πηγήhttps://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Η προσκύνησις της τιμίας αλύσεως του αγίου και ενδόξου Αποστόλου Πέτρου

xristiana

Τοξικά μέταλλα ανιχνεύονται στα ταμπόν

xristiana

Χάπι – κάμερα εξετάζει το έντερο: Πότε το ασφαλιστήριο καλύπτει την εξέταση

xristiana