ΚεντρικήΠεριβάλλον

Κέρκυρα: Δύο νεκρά δελφίνια ξεβράστηκαν στην Αχαράβη

25/10/2024

Δύο νεκρά σταχτοδέλφινα αντίκρυσαν οι κάτοικοι της περιοχής Αχαράβης Αλμυρού στην Κέρκυρα, το πρωί της Πέμπτης, τα οποία είχαν ξεβραστεί στην ακτή, ενώ ένα τρίτο που βρισκόταν κοντά στην παραλία το βοήθησαν και γύρισε πίσω.

Όπως αναφέρει το kerkyrasimera.gr, για το θλιβερό περιστατικό με τα νεκρά δελφίνια ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή στην Κέρκυρα και ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας. Όπως έγραψε στο Facebook η αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος, Σπυριδούλα Κόκκαλη, «στην παραλία της Αχαράβης-Αλμυρού βρεθήκαμε μπροστά σε μια ανησυχητική κατάσταση, καθώς δύο σταχτοδέλφινα (Grampus_Griseus) ξεβράστηκαν στην ακτή, ενώ ένα ακόμη παρατηρήθηκε να κολυμπά κοντά στην περιοχή».

Τα δύο σταχτοδέλφινα ξεβράστηκαν στην ακτή, ενώ ένα ακόμη παρατηρήθηκε να κολυμπά κοντά στην περιοχή

Το ένα από τα σταχτοδέλφινα που ξεβράστηκαν σε παραλία στην Κέρκυρα

Η ίδια τόνισε ότι «οφείλουμε να αναδείξουμε τη σημασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων για την υγεία του περιβάλλοντος και την οικονομική ευημερία της περιοχής μας». Η θαλάσσια ζωή, συνέχισε, συμπεριλαμβανομένων των δελφινιών παίζει καθοριστικό ρόλο στην ισορροπία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και επηρεάζει τη βιοποικιλότητα και την οικολογική σταθερότητα.

Τα θαλάσσια οικοσυστήματα και η βιωσιμότητα της αλιείας

Στην ανάρτησή της η κ. Κόκκαλη αναφέρει ακολούθως ότι η υγεία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων συνδέεται άμεσα με τη βιωσιμότητα της αλιείας, του τουρισμού και άλλων τομέων που εξαρτώνται από τη θάλασσα.

Η παρουσία ή η απουσία θαλάσσιων ειδών, όπως τονίζει, μπορεί να μας δώσει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και την ανθρώπινη παρέμβαση. Δυστυχώς, όμως, «οι παράγοντες όπως η ρύπανση, η κλιματική αλλαγή και η υπεραλίευση απειλούν αυτά τα οικοσυστήματα, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη για δράση».

«Είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε την προστασία αυτών των ζωντανών οργανισμών και των οικοτόπων τους. Σας καλώ να αναλάβουμε όλοι από κοινού την ευθύνη για την προστασία της θαλάσσιας ζωής. Αν εντοπίσετε οποιοδήποτε θαλάσσιο ζώο σε ανάγκη, παρακαλώ επικοινωνήστε άμεσα με τις αρμόδιες αρχές ή με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, ώστε να μπορέσουμε να παρέμβουμε έγκαιρα» συνεχίζει η ίδια ανάρτηση.

«Ας συνεργαστούμε για να διατηρήσουμε την πλούσια θαλάσσια κληρονομιά μας και να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές» καταλήγει η κ. Κόκκαλη.

Πηγήhttps://www.in.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Oι πυρκαγιές και τα fake news ότι τα δίκτυα ηλεκτρισμού προκαλούν φωτιές

xristiana

Μαμά και διατροφή: Πώς επηρεάζει ο καφές την υγεία του οργανισμού;

xristiana

Το μυστικό για σαρκώδη, ζουμερά χείλη

xristiana