ΚεντρικήΟμορφιά

Ελαφρόπετρα: Ο καλύτερος τρόπος να μαλακώσεις τις φτέρνες σου!

1/10/2024

Είναι γεγονός που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε καθώς ακόμα και το χειμώνα φοράμε ανοιχτά παπούτσια. Τα πέδιλα ακόμα και χωρίς καλσόν δεν μας εγκαταλείπουν όλο το χρόνο!

Τα πόδια εμφανίζουν ξηρότητα, σκάσιμο και κάλους. Η απολέπιση είναι το κλειδί για την επίτευξη μιας απαλής και λεία αίσθηση στις φτέρνες σου. Η ελαφρόπετρα είναι ο πιο safe, παραδοσιακός και αποτελεσματικός τρόπος να απαλύνεις τα πέλματά σου για να νιώθεις ότι πετάς, αρκεί να την εφαρμόσεις σωστά και χωρίς ιδιαίτερη πίεση ώστε να αποφύγεις μικροτραυματισμούς.

Σκασίματα και τραχύτητα εμφανίζουν όχι μόνο οι φτέρνες αλλά και τα δάχτυλα του ποδιού μας.

Οι ελαφρόπετρες θυμίζουν πέτρα (που σχηματίζεται όταν αναμειγνύεται η λάβα και το νερό) και φημίζεται για τις φυσικές απολεπιστικές του ιδιότητες, για την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και των κάλων από τα πόδια. Μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί και στα χέρια σε περίπτωση που έχουμε κάλους για παράδειγμα.

Για πιο απαλές και πιο ευαίσθητες περιοχές του δέρματος, όπως οι αγκώνες και τα γόνατα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις ένα απαλό scrub με κόκκους που δεν θα σου προκαλέσει ερεθισμό!

Τα οφέλη της χρήσης ελαφρόπετρας:

Λειαίνει και μαλακώνει το δέρμα
Αυξάνει τη λάμψη 
Μειώνει τον πόνο στο περπάτημα

Tips για να χρησιμοποιήσεις σωστά μια ελαφρόπετρα

Μούλιασε τα χέρια και τα πόδια σου

Οι ελαφρόπετρες χρησιμοποιούνται συχνότερα στα πόδια. Για να ξεκινήσεις, μούλιασε όποια περιοχή σκοπεύεις να κάνεις απολέπιση σε ζεστό νερό για πέντε έως 15 λεπτά.

Ξέπλυνε την ελαφρόπετρα σου

Πριν κάνεις απολέπιση των χεριών ή των ποδιών σου, βρέξε καλά την ελαφρόπετρα, καθώς δεν συνιστάται η χρήση του εργαλείου στεγνό.

Χρησιμοποίησε την ελαφρόπετρα για απολέπιση

Χρησιμοποιώντας ελαφριά ή μέτρια πίεση, μετακίνησε την ελαφρόπετρα με κυκλικές κινήσεις πάνω από περιοχές με κάλους του δέρματος στα πόδια ή τα χέρια σου. Η ελαφριά πίεση είναι γενικά η καλύτερη, αλλά μπορείς να ασκήσεις περισσότερη πίεση εάν η περιοχή δεν είναι ευαίσθητη και δεν αισθάνεσαι πόνο.

Ξέπλυνε το δέρμα σου

Αφού χρησιμοποιήσεις την ελαφρόπετρα για απολέπιση, μπορεί να περισσέψει λίγο νεκρό δέρμα στα χέρια και τα πόδια. Ξεπλένεις την περιοχή με νερό για να αποκαλυφθεί το λαμπερό δέρμα.

Ενυδάτωσε το δέρμα σου

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για να κλειδώσει την υγρασία.

Η ελαφρόπετρα πραγματικά κάνει δουλειά απλά μην ξεχάσεις τελειώνοντας και αφού την ξεπλύνεις να την αφήσεις να στεγνώσει σε μια καθαρή, στεγνή περιοχή που δεν έχει υψηλή υγρασία.

Επίσης SOS! Να έχεις κατά νου ότι δεν είναι καλή ιδέα να μοιράζεσαι τις ελαφρόπετρες, καθώς αυτό μπορεί να μεταδώσει βακτήρια και μύκητες.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δελτίο ειδήσεων 4/1

xristiana

«Τραγουδάμε Για Τα Παιδιά Της ΕΛΕΠΑΠ»: Μεγάλη Συναυλία Στην Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ»

xristiana

Πώς επηρεάζει ο σακχαρώδης διαβήτης την υγεία του κόλπου

xristiana