ΚεντρικήΚοινωνικά

Εκδήλωση λήξης του ευρωπαϊκού έργου ενδυνάμωσης νέων γυναικών μέσω του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού WeFin από το IPD

24/10/2024

Αυτή την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 20:00, στο V/Room  του εστιατορίου «Βόσπορος» (Απόλλωνος 1, Λάρισα) πρόκειται να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση λήξης του έργου «WeFin» (Young Women Empowerment through Financial Literacy), που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος BUILD με συντονιστή το Ινστιτούτο Πρόληψης και Ανάπτυξης- IPD σε συνεργασία με το Small Educational Paradises.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα και τα παραδοτέα του έργου WeFin, στόχος του οποίου ήταν να αντιμετωπίσει την ανάγκη του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων γυναικών ως μέσο ανάπτυξης της ισότητας, – ανεξαρτησίας, της ελευθερίας, τους αισθήματος αυτοσεβασμού, αξιοπρέπειας και της ευεξίας, η οποία είναι σημαντική για την ψυχική και σωματική τους υγεία καθώς και η εξοικείωση των πολιτών με τις αξίες της Ε.Ε. και η ενημέρωσή τους σχετικά με το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, με έμφαση στο δικαίωμα της ισότητας των φύλων, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της ασφάλειας, και της εκπαίδευσης.

Στην εκδήλωση λήξης του έργου θα παρουσιαστούν οι υλοποιηθείσες δράσεις και ο αντίκτυπός τους. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν εκπροσώπους των φορέων υλοποίησης, εισηγητές αλλά και τις ίδιες τις ωφελούμενες του έργου. Θα ακολουθήσει συζήτηση και δικτύωση σε ένα ευχάριστο και φιλικό  περιβάλλον.

Το έργο WEFIN υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος BUILD, με φορέα υλοποίησης το Institute of Prevention and Development /Ινστιτούτο Πρόληψης και Ανάπτυξης- IPD και εταίρο τον οργανισμό Small Educational Paradises. Το πρόγραμμα «Building a Robust and Democratic Civic Space» (BUILD) έχει ως στόχο την προστασία, την προώθηση και την ευρεία αναγνώριση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και αξιών της Ε.Ε., μέσω της στήριξης οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών (OKοιΠ) στην Ελλάδα και την Κύπρο και της ενίσχυσης των ικανοτήτων και της βιωσιμότητάς τους. Το BUILD συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του προγράμματος Citizens, Equality, Rights and Values (CERV), το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ Κύπρου με συνολικό ποσό επιχορήγησης €2,9 εκ. Συντονιστής του BUILD είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη (Ελλάδα) σε σύμπραξη με το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ (Κύπρος).

Πηγήhttps://www.larissanet.gr

Related posts

Εθελοντική Αιμοδοσία Στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

xristiana

Ο Chris Appleton μας δείχνει πώς να κάνουμε το τέλειο messy bun στα μαλλιά μας

xristiana

Δωρεάν πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς «Διδάσκοντας για το μέλλον»

xristiana