ΚεντρικήΟμορφιά

Ανακαλύψτε όλα τα tips για να εφαρμόσετε σωστά το μακιγιάζ σε στρόγγυλο πρόσωπο

16/10/2024

Το μυστικό για κάθε ρουτίνα μακιγιάζ είναι οι σωστές αναλογίες προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ποιες είναι οι τεχνικές που σας ταιριάζουν περισσότερο και που αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά σας.

Είτε με τις φωτοσκιάσεις στις γωνίες είτε με το σχηματισμό των φρυδιών για ένα πιο καθαρό βλέμμα, θα πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι όλα αυτά στοχεύουν στη διατήρηση της ισορροπίας. Γι’ αυτό αν έχετε στρόγγυλο πρόσωπο αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε γωνίες.

Contouring για τις γωνίες

Το contouring είναι ένας από τους πιο βασικούς συμμάχους σας σε αυτό το ταξίδι. Επιλέξτε αποχρώσεις που θα είναι τουλάχιστον δύο τόνους πιο σκούρες από το foundation σας. Για ένα έντονο και ενιαίο αποτέλεσμα ξεκινήστε να εφαρμόζετε το προϊόν από το πάνω μέρος του μετώπου σας προς τους κροτάφους, τα μάγουλα και το σαγόνι. Φυσικά, μη ξεχάσετε τη μύτης σας.

Το μυστικό σε αυτό το βήμα είναι οι κινήσεις του πινέλου, οι οποίες θα πρέπει να είναι πάντα ανοδικές. Τέλος, παραλείψτε να εφαρμόσετε προϊόν στο πιγούνι για να κάνετε το σχήμα το προσώπου σας να μοιάζει περισσότερο με οβάλ.

Θερμό ρουζ  

Αν αποφεύγατε τόσο καιρό το ρουζ γιατί θεωρούσατε ότι κάνει τα μάγουλά σας να φαίνονται πιο γεμάτα, τότε κάνατε μεγάλο λάθος. Αντιθέτως σε συνδυασμό με το contouring θα κάνει την περιοχή να μοιάζει πιο σμιλευμένη.

 Επιλέξτε ένα ρουζ με θερμούς υποτόνους και τοποθετήσετε το από τα μήλα προς το πάνω μέρος των κροτάφων σας.

Αιχμηρά φρύδια

Τα φρύδια είναι ο καθρέφτης μας λένε πολλοί. Το σχήμα τους είναι καθοριστικό για το πως μοιάζει το πρόσωπό μας. Οι αιχμηρές γωνίες του χαρίζουν ύψος και το κάνουν να φαίνεται πιο μακρύ.

Χτενίστε τα προς τα πάνω και δημιουργήστε τον τέλειο καμβά για γέμισμα. Με ένα σκούρο μολύβι ζωγραφίστε την αρχή και το τέλος. Στη συνέχεια πάρτε πάλι το βουρτσάκι σας και σπρώξτε το προϊόν προς τα μέσα. Μόλις ολοκληρώσετε δώστε τους λίγη λάμψη με μια μικρή πινελιά από highlighter.

Πηγή εικόνας Pinterest

Έντονα μάτια  

Στο σωστό σχηματισμό του προσώπου όλα παίζουν ρόλο ακόμα και τα μάτια. Όσο και αν σας ακούγεται περίεργο η μαύρη σκιά μπορεί να σας βοηθήσει. Οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι πειραματιστείτε με τα πιο έντονα eye looks. Προτείνω να δημιουργήστε και μια γραμμή από μαύρο eyeliner.

Σκούρα χείλη

Το ξέρατε ότι η σωστή απόχρωση στα χείλη μπορεί να αλλάξει εντελώς το σχήμα του προσώπου σας; Για αυτό ακριβώς το λόγο λατρεύουμε τόσο πολύ τα κραγιόν. Αφού έχετε ολοκληρώσει με επιτυχία τα παραπάνω βήματα, είστε έτοιμες να προχωρήσετε και στα χείλη. Θέλετε πιο σκούρες αποχρώσεις όπως το μωβ και το σκούρο κόκκινο. Έτσι θα τραβήξετε όλα τα βλέμματα στα χείλη σας.

Πηγή https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Διαβήτης: Ποιος παράγοντας κινδύνου είναι πιο σημαντικός από τη διατροφή

xristiana

Μελιτζάνες ιμάμ

xristiana

15η Ημερίδα Ελληνικής Εταιρείας Παιδοφθαλμολογίας & Στραβισμού

xristiana