News ΑΜΕΑΚεντρική

Αδιανόητο περιστατικό σε νηπιαγωγείο: 5χρονα επιτέθηκαν σε 4χρονο ΑμεΑ και του έσπασαν τα δόντια

8/10/2024

Ισχυρό σοκ έχει προκαλέσει η νέα υπόθεση ενδοσχολικής βίας με θύμα αυτή τη φορά ένα 4χρονο παιδί με αυτισμό, στο οποίο επιτέθηκαν παιδιά 5 χρονών.

Όπως εξήγησε, ο Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος της οικογένειας του 4χρονου, οι συμμαθητές του το χτύπησαν τόσο που του έσπασαν τα δόντια και του προκάλεσαν κάταγμα στην γνάθο.

«Είναι ένα από τα πιο άσχημα περιστατικά που έχω χειριστεί, κυρίως σε ότι αφορά τις συνθήκες και τους εμπλεκόμενους.

Μιλάμε για παιδί με ειδικές ανάγκες, που έχει παράλληλη στήριξη και πρέπει το άτομο αυτό να το συνοδεύει ακόμη και στο διάλειμμα.

Δεν ξέρω που ήταν. Το παιδί έπεσε θύμα βίας την ώρα του διαλείμματος», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος και συνέχισε:

«Το σχολείο όχι μόνο δεν προστάτευσε ως όφειλε το παιδί, αλλά προσπάθησε να υποβαθμίσει το περιστατικό. Πήρε τηλέφωνο τους γονείς και είπε ότι έτρεξε λίγο αίμα από το στόμα του παιδιού και πήγαν και είδαν το παιδί χωρίς δόντια.

Σκεφτείτε πόση σημασία έχει για τον ψυχισμό αυτού του παιδιού με ειδικές ανάγκες, ότι θα μείνει έτσι για 2-3 χρόνια, μέχρι να βγουν τα επόμενα δοντάκια του και μέχρι τότε δεν θα μπορεί να φάει».

Η μητέρα του θύματος καταγγέλλει πως το σχολείο αμέσως την πήρε τηλέφωνο για να την ενημερώσει, λέγοντας πως απλά κουτούλησε με ένα άλλο παιδάκι, χτύπησε ελαφρά και είχε αίμα σε δύο μόνο δοντάκια.

Επειδή ο τραυματισμός, σύμφωνα με το σχολείο, δεν ήταν σοβαρός, η μητέρα δεν πήγε να τον πάρει νωρίτερα από το μάθημα και περίμενε να σχολάσει

Η ίδια μιλώντας στο Mega ανέφερε ότι «έτσι όπως μου το παρουσίασαν δεν μου φάνηκε τόσο σοβαρό. Και γι’ αυτό δεν έφυγα από τη δουλειά μου. Όταν παρέλαβα το παιδί μου τα ούλα του ήταν κατάμαυρα και είχε ροή αίματος».

Πηγή: https://www.newsbreak.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δωρεάν Συναντήσεις Συμβουλευτικής Στήριξης Γονέων Με Παιδιά Στο Φάσμα Του Αυτισμού Από Τον Δήμο Χανίων

xristiana

Ο κίνδυνος εγκεφαλικού αυξάνεται κυρίως για τους νέους και αυτός είναι ο λόγος

xristiana

Υπουργείο Υγείας: Έρχονται “βραχιολάκια” ταυτοποίησης ασθενών στα νοσοκομεία

xristiana