ΚεντρικήΟμορφιά

Έλαιο λεβάντας: Πώς μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας

19/10/2024

Αν έχετε ξεκινήσει να ψάχνετε πιο πολύ τα συστατικά των καλλυντικών που χρησιμοποιείται στο πρόσωπο σας και έχετε αποφασίσει ότι τα φυτικά έλαια είναι για εσάς, τότε θα πρέπει σίγουρα να μάθετε για το έλαιο της λεβάντας.

Η λεβάντα είναι πάρα πολύ γνωστή για τις χαλαρωτικές της ιδιότητες, λόγω της υπέροχης και λουλουδένια μυρωδιάς της. Έχει να προσφέρει πάρα πολλά στο δέρμα καθώς διώχνει τα βακτήρια και τους μύκητες ενώ παράλληλά συμβάλλει στην ενυδάτωσή του.

Πως θα αγοράσω το κατάλληλο

Προτιμήστε κάποιο το οποίο θα έχει παραχθεί μέσω της ψυχρής έκθλιψης ή της απόσταξης με ατμό, καθώς είστε πιο βέβαιοι ότι είναι λιγότερο πιθανό να έχει μολυνθεί κατά τη διάρκεια της εκχείλισης και της παρασκευής.

Επιλέξτε κάποιο του οποίου το δοχείο θα είναι σκούρο γυάλινο, καθώς το υλικό αυτό μπορεί να διατηρήσει για περισσότερο καιρό τα ευεργετικά του στοιχεία χωρίς να μολυνθεί γρήγορα. Σε αντίθεση με το πλαστικό που θα συμβάλει στην αλλοίωση της ποιότητάς του.

Τέλος, έλξετε καλά την ετικέτα και βεβαιωθείτε ότι δε περιλαμβάνονται άλλα συστατικά.

Ποια είναι τα οφέλη;

Βοηθά στη μείωση της ακμής

Οι ιδιότητες της λεβάντας να σκοτώνει τα βακτήρια, την καθιστούν ως των καλύτερο σύμμαχο σας κατά της ακμής, καθώς όχι μόνο προλαμβάνει αλλά και εξαφανίζει τα σημάδια που ήδη υπάρχουν.

Η δράση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι κατά την εφαρμογή του μπορεί και αφαιρεί το σμήγμα που υπάρχει μέσα στους πόρους, αφήνοντάς τους καθαρούς για να δεχτούν τα προϊόντα που θα εφαρμόσετε στη συνέχεια.

Μειώνει τι πιθανότητες για φλεγμονή

Μια ακόμα από τις ιδιότητες της λεβάντας είναι να απομακρύνει τους μύκητες και τα βακτήρια, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις πιθανότητες για φλεγμονή. Σύμφωνα, με μια έρευνα που έγινε το 2011, αποδείχθηκε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο για πολλές δερματικές παθήσεις όπως η καντινίαση.

Βοηθά στο μάκρος των μαλλιών

Έχει αποδειχθεί ότι η λεβάντα μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά σας να μακρύνουν πιο γρήγορα. Μπορείτε να το εντάξετε στην καθημερινή σας ρουτίνα, προσθέτοντας το μέσα στη μάσκα των μαλλιών σας.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο σαν μάσκα, κάνοντας μασάζ στο κεφάλι σας και αφήνοντας το να δράσει για τριάντα λεπτά. Αλλιώς, ρίξτε δώδεκα σταγόνες στο σαμπουάν σας και συνεχίστε τη διαδικασία όπως συνηθίζετε.

Πηγήhttps://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εθελοντική Αιμοδοσία Στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

xristiana

Αγώνας επίδειξης μπασκετ με αμαξίδιο

xristiana

Ξεκινούν από σήμερα τα Θέρμης Δρώμενα – Δείτε το πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών και εκδηλώσεων

xristiana