ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς το σχήμα του προσώπου σας επηρεάζει τη γήρανση (και ποιο γερνάει πιο αργά)

2/10/2024

Όλοι γνωρίζουμε ότι αρκετοί παράγοντες επηρεάζουν το πώς γερνάει ένα άτομο, με τη γενετική, τη διατροφή και τον τρόπο ζωής να είναι μόνο κάποιοι από αυτούς. Ωστόσο, πολλοί μπορεί να μην γνωρίζουν ότι το σχήμα του προσώπου σας καθορίζει και την εμφάνιση της γήρανσης! Ποιο σχήμα προσώπου είναι πιο «ευλογημένο» από τα άλλα;

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Τα κοινά σχήματα προσώπου περιλαμβάνουν τα: οβάλ, στρογγυλό, τετράγωνο, καρδιά, ορθογώνιο, τρίγωνο και ανεστραμμένο τρίγωνο και διαμάντι.

Οι άνθρωποι με στρογγυλά και σε σχήμα καρδιάς πρόσωπα έχουν πληρότητα στα μάγουλά τους, ενώ τα τετράγωνα, διαμαντένια και ορθογώνια σχήματα προσώπου είναι πιο λαξευμένα. Εάν δεν είστε σίγουροι, μπορείτε να προσδιορίσετε το σχήμα του προσώπου σας μια για πάντα μετρώντας απλώς το πλάτος και το μήκος του προσώπου σας.

Παρόλο που ο καθένας μεγαλώνει διαφορετικά, το μόνο κοινό που έχουμε όλοι είναι ότι η διαδικασία είναι αναπόφευκτη. Σχετικά με αυτό, οι δερματολόγοι εξηγούν:  «Η μεταβαλλόμενη όψη της γήρανσης είναι καλά τεκμηριωμένη. Καθώς μεγαλώνουμε, συμβαίνουν αλλαγές στα οστά, το λίπος, τους μύες και το δέρμα. ‘Όλα αυτά συμβάλλουν στην εξελισσόμενη οστική απορρόφηση, στην ανακατανομή του λίπους, στην εξασθένηση των μυών και στη χαλάρωση του δέρματος, και όλα συνδυάζονται για να αλλάξουν σταδιακά το περίγραμμα του προσώπου με την πάροδο του χρόνου».

Μας εξηγούν επίσης, ότι επειδή οι άνθρωποι χάνουν όγκο στο πρόσωπο καθώς γερνούν, η βαρύτητα θα κάνει το πρόσωπο να φαίνεται πιο γεμάτο στο κάτω μέρος.

Όσοι έχουν πιο γεμάτο πρόσωπα μπορεί να δείχνουν πιο αργά την ηλικία, καθώς το λίπος στο πρόσωπο συνδέεται συχνά με τη νεότητα, ενώ τα άτομα με πιο στενά πρόσωπα μπορεί να παρατηρήσουν σημάδια γήρανσης νωρίτερα.

Έτσι, οι άνθρωποι με στρογγυλά σχήματα προσώπου μπορούν να χαρούν, καθώς δεν θα εμφανίσουν τα σημάδια της γήρανσης τόσο γρήγορα όσο άλλοι, αλλά σύμφωνα με τους δερματολόγους, πρέπει να κάνουν τα σωστά βήματα για τη διατήρηση της καλής υγείας του δέρματος.

Αυτό δεν σημαίνει ότι αν έχετε ένα πιο γεμάτο πρόσωπο θα ξεχάσετε καλό πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας

Ακριβώς επειδή είστε ευλογημένοι με γεμάτο πρόσωπο, η περιποίηση του δέρματος δεν παίζει ρόλο! Όλα τα σχήματα προσώπου πρέπει να κάνουν τα ίδια βήματα για την προστασία του δέρματός τους.

Ενώ η γενετική είναι πέρα ​​από τον έλεγχό μας, η εστίαση στη μείωση της έκθεσης στον ήλιο, η διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής (όπως η αποφυγή του καπνίσματος, ο επαρκής ύπνος, η μείωση του άγχους και η θρεπτική διατροφή) και η χρήση προστατευτικής φροντίδας του δέρματος μπορεί να επιβραδύνει σημαντικά τα ορατά σημάδια. της γήρανσης.

Ανεξάρτητα από το σχήμα του προσώπου, η γήρανση γενικά οδηγεί σε αλλαγές όπως απώλεια όγκου, σχηματισμός πτυχών και ανάπτυξη σκιών στο πρόσωπο, εκτός από τις ρυτίδες από την απώλεια κολλαγόνου, που εμφανίζονται μέχρι κάποιου βαθμού σε όλα τα πρόσωπα.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στο Άγιο Όρος

xristiana

Ζητούνται Συνοδοί Για Τις Θερινές Διακοπές Των Μαθητών Του ΚΔΑΠ – ΜεΑ Γιαννιτσών

xristiana

Ορθοπεταλιές Για… Καλό Σκοπό Στον Ποδηλατικό Γύρο Βριλησσίων

xristiana