ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς να μιλήσετε σε κάποιον με άνοια – Τεχνικές και γλώσσα σώματος

15/10/2024

Καθώς οι τάσεις της μόδας και της ομορφιάς αλλάζουν, αλλάζει και το μακιγιάζ μετά τα 40. Παρατηρούνται λοιπόν κάποια λαθάκια, που μπορεί όλοι να κάνουμε, και συνήθως προκύπτουν από κάποιες συνήθειες που ήταν πιο διαδεδομένες στις παλαιότερες ρουτίνες ομορφιάς.

Το μακιγιάζ πρέπει να χρησιμοποιείται ώστε να ενισχύει τα δυνατά μας σημεία και την ομορφιά μας. Και αυτά τα λάθη που εντοπίζουμε οδηγούν στο αντίθετο αποτέλεσμα, να «ρίχνουν» τα χαρακτηριστικά μας και να τονώνουν πιθανές «ατέλειες». Επίσης αν αγαπάς το μακιγιάζ, δες 3 beauty tips για 40αρες που θα απογειώσουν το μακιγιάζ σου.

Ποια λάθη πρέπει να αποφεύγεις στο μακιγιάζ μετά τα 40

Παράλειψη concealer

Η λάθος απόχρωση ή η παράλειψη του concealer είναι κάτι που μπορεί να «θαμπώσει» πραγματικά το μακιγιάζ μας. Όταν έχουμε κάνει ένα full face μακιγιάζ, το concealer μας δε μπορεί να λείπει. Μάλιστα, είναι το Νο1 πιο σημαντικό προϊόν για μια υγιή, λαμπερή εμφάνιση – ακόμή και αν πρόκειται για no makeup makeup. Εξίσου σημαντικό είναι το να επιλέξετε τη σωστή απόχρωση, γιατί διαφορετικά μπορεί να έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Αποφύγετε τις σκουρόχρωμες αποχρώσεις που μπορεί να κάνουν την επιδερμίδα σας να «γκριζάρει» καθώς και τις πάρα πολύ φωτεινές αποχρώσεις που δεν είναι για την επιδερμίδα σας.

Έλλειψη ομοιογένειας στην κάλυψη

Η ομοιομορφία στη βάση του προσώπου μας έχει μεγάλη σημασία στο συνολικό αποτέλεσμα του μακιγιάζ μας. Και μετά τα 40, ένα όμορφο, λαμπερό πρόσωπο είναι το ζητούμενο σε μια εμφάνιση.

Πολύ κλασσικό λάθος που παρατηρείται και σε γυναίκες μετά τα 40, αλλά και σε νεότερες ηλίκιες που έχουν λιπαρή επιδερμίδα, είναι η τοποθέτηση μόνο πούδρας για κάλυψη. Ακόμη κι αν έχουμε λιπαρή επιδερμίδα, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιούμε σκέτη την πούδρα στο πρόσωπό μας. Το πιθανότερο είναι να τονίσει τα «αδύναμα» σημεία του προσώπου, τις λεπτές γραμμές, τη ξηρότητα και να μην μας προσφέρει την κάλυψη που θέλουμε. Επιλέξτε με βάση τις ανάγκες του προσώπου σας τα ιδανικά προϊόντα make up του προσώπου σας και αναδείξτε τα δυνατά σας σημεία.

Μολύβι στην υγρή γραμμή του ματιού

Μήπως σας θυμίζει κάτι; Πολλές φορές στην προσπάθειά μας να κάνουμε το βλέμμα πιο έντονο ακολουθούμε την παλιά τακτική: μολύβι στην υγρή γραμμή του ματιού. Φυσικά, δε μιλάμε για περιπτώσεις ολοκληρωμένου μακιγιάζ, που η τοποθέτησή του είναι στοχευμένη. Αλλά το να βάζουμε μόνο μολύβι στη μέσα γραμμή του ματιού, στην προσπάθειά μας να «δώσουμε κάτι» έχει αντίθετα αποτελέσματα. Μικραίνει το μάτι χωρίς να δίνει ανοδική πορεία στο βλέμμα.

Προτίμηστε μια λιγότερο σκληρή απόχρωση μολυβιού στα μάτια ή μαι διακριτική γραμμή eyeliner στο πάνω μέρος του ματιού, που θα ανορθώσει το βλέμμα. Δοκιμάστε να το «σβήσετε» για ένα πιο φυσικό, ατημέλητο αποτέλεσμα.

Λάθος απόχρωση και σχηματισμός στα χείλη

Αν δε σχηματίσουμε σωστά τα χείλη μας και επιλέξουμε μια έντονη απόχρωση κραγιόν, καταλαβαίνετε ότι το αποτέλεσμα μπορεί να είναι αμήχανο. Ειδικά τις πρωινές ώρες, αν έχουμε κάνει μια απλή βάση στο μακιγιάζ μας, ένα έντονο κραγιόν θέλει προσοχή. Όχι μόνο στην τοποθέτηση, αλλά και στην επιλογή της απόχρωσης.

Προσπαθήστε να αναδείξετε το σχήμα των χειλιών σας, προσπαθόντας να μην κάνετε ovelining, ειδικά στις άκρες των χειλιών σας. Αν αγαπάτε τα κόκκινα χείλη, δείτε εδώ 5 tips για αψεγάδιαστο αποτέλεσμα.

Λάθος τοποθέτηση ρουζ

Αγαπημένο προϊόν στις τάσεις του μακιγιάζ, το ρουζ αγαπά κάθε ηλικία και ειδικά το μακιγιάζ μετά τα 40 που χρειάζεται αυτό το σφριγηλό, ζωντανό αποτέλεσμα. Πολλές φορές, τοποθετούμε το ρουζ σα μια γραμμή, χωρίς να το απλώνουμε σωστά και χωρίς να το «σβήνουμε» για να αποκτά μια ομογένεια. Ειδικά όταν αυτό συμβαίνει με τις έντονες αποχρώσεις που δεν ταιριάζουν ούτε με το μακιγιάζ ούτε με την επιδερμίδα μας, το αποτέλεσμα καταλήγει να είναι πολύ αμήχανο.

Πηγήhttps://www.youweekly.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Φωτοβολταϊκά: Συνεχίζεται ο «Γολγοθάς» για τα 400άρια σε Κρήτη και Πελοπόννησο

xristiana

Ημερίδα με θέμα «Τυπικά και Άτυπα δίκτυα στήριξης των Φροντιστών ατόμων με Άνοια στην κοινότητα»

xristiana

Συνεχίζει τη λειτουργία του ο Συμβουλευτικός σταθμός για την Άνοια στο Δήμο Ιλίου

xristiana