ΚεντρικήΜαγειρική

Πεντανόστιμα ρολάκια κολοκυθιού με τυρί και ζαμπόν

18/10/2024

Υλικά

500 γραμμάρια κολοκυθάκια

100 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες

100 γραμμάρια τυρί προβολόνε

Ελαιόλαδο για γεύση

Τριμμένη φρυγανιά

Τριμμένη παρμεζάνα για γεύση

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Το πρώτο βήμα είναι να στρώσουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος, για να μην κολλήσουν τα ρολά στον πάτο κατά το μαγείρεμα. Στη συνέχεια, πρέπει να πλύνουμε τα κολοκυθάκια και να κόψουμε τις άκρες. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε φέτες, κατά προτίμηση χρησιμοποιώντας ένα μαντολίνο κοπής. Αυτό το εργαλείο, στην πραγματικότητα, μας επιτρέπει να κάνουμε πολύ λεπτές φέτες, περίπου 5 mm. Οι φέτες κολοκυθιού που προκύπτουν πρέπει να τις περάσουμε με λάδι, πιπέρι και αλάτι και μετά να τις περάσουμε από την τριμμένη φρυγανιά και την παρμεζάνα.

Σε αυτό το σημείο τα μαγειρεύουμε στον φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν ώστε να τυλίγονται εύκολα.

Ύστερα με τις φέτες κολοκυθιού σχηματίζουμε τα ρολά, βάζοντας λίγο ζαμπόν και λίγο προβολόνε σε κάθε φέτα, τυλίγοντας τες πάντα με προσοχή. Βάζουμε τα ρολάκια στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο, για να μην χάσουν το σχήμα τους κατά το δεύτερο μαγείρεμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα κλείσετε με οδοντογλυφίδες και να τις αφαιρέσετε πριν σερβίρετε το πιάτο στο τραπέζι.

Πριν ξαναβάλουμε τα κολοκυθάκια στον φούρνο, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα λάδι και να τα πανάρουμε για ακόμη μια φορά, για να γίνουν όλα πιο τραγανά. Όταν λιώσει το τυρί και σχηματιστεί μια χρυσή κρούστα στην επιφάνεια, τότε τα ρολάκια θα είναι έτοιμα.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

EuroAsia Interconnector: Στη Nexans το μεγαλύτερο συμβόλαιο υποθαλάσσιων καλωδίων HVDC παγκοσμίως

xristiana

Η εργασία στη μετά-covid εποχή: Παρουσίαση στο Δήμο Ιλίου

xristiana

Μεγάλη Φιλανθρωπική Συναυλία Για Παιδιά Με Αναπηρία Στην Κοζάνη

xristiana