News ΑΜΕΑΚεντρική

Για θέματα αυτοδιοίκησης η ΕΣΑμεΑ στη Βουλή – Εύλογες προσαρμογές, εργασία ατόμων με αναπηρία, συνεργασίες

4/10/2024

Στην ακρόαση των εξωκοινοβουλευτικών φορέων στη συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς, την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπές διατάξεις» παρουσίασε τις θέσεις της ΕΣΑμεΑ ο γενικός της γραμματέας Β. Κούτσιανος.

Ο κ. Κούτσιανος ανέπτυξε τις 3 διατάξεις που η ΕΣΑμεΑ ζητά να εισαχθούν στο νομοσχέδιο:

  • Θέσπιση ρύθμισης για την παροχή εύλογων προσαρμογών σε εργαζόμενους/ες με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και σε αιρετούς/ες με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού
  • Πρόβλεψη ρύθμισης με την οποία να δοθεί η δυνατότητα στους Δήμους για μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου για εργαζόμενους με αναπηρία, γονείς, νόμιμους κηδεμόνες, αδέλφια και τέκνα ατόμων με αναπηρία, των προγραμμάτων ΕΚΟ-ΔΥΠΑ των καταργούμενων Δημοτικών Κοινωφελών Επιχειρήσεων και άλλων Ν.Π.Ι.Δ.
  • Κοινωνικές συνεργασίες Ο.Τ.Α. με την ΕΣΑμεΑ και τις οργανώσεις – μέλη της (δυνατότητα σύναψης προγραμματικών συμβάσεων κλπ.).

Πηγή: https://www.esamea.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εύκολη συνταγή για πίτσα με μπέικον και αυγά

xristiana

Laser αποτρίχωση | Πότε είναι η καλύτερη εποχή για να ξεκινήσεις

xristiana

32η Εθελοντική Αιμοδοσία από τον Δήμο Πεντέλης

xristiana