ΚεντρικήΟμορφιά

Έχεις ξηρότητα ή πιτυρίδα στα μαλλιά; Αυτές οι DIY συνταγές θα σε σώσουν!

8/10/2024

Ακούω συχνά πως κυρίως λόγω του άγχους και της αστικής ρύπανσης δημιουργείται ξηρότητα στο τριχωτό της κεφαλής ή εμφανίζεται πιτυρίδα. Αυτές οι νιφάδες είναι άβολες και αντιαισθητικές πολλές φορές για αυτό πρέπει να κινηθείς άμεσα για να αντιμετωπίσεις αυτά τα φαινόμενα που σε φέρνουν σε αμηχανία ενδεχομένως.

Έψαξα και βρήκα δυο συνταγές ομορφιάς που αντιμετωπίζουν αυτές τις δερματικές ανησυχίες στα μαλλιά και πιστεύω είναι πολύ εύκολο να τις εφαρμόσεις και εσύ με αυτά τα εύκολα συστατικά!

Πάμε να τις δούμε παρέα:

DIY ενυδατική θεραπεία τριχωτού της κεφαλής κατά της ξηρότητας:

Συστατικά:

1. Λάδι καρύδας – 2 κουταλιές της σούπας (ενυδατώνει σε βάθος και καταπραΰνει την ξηρότητα)
2. Μέλι – 1 κουταλιά της σούπας (δρα ως υγραντικό, κλειδώνει την υγρασία)
3. Gel Aloe Vera – 2 κουταλιές της σούπας (καταπραΰνει τους ερεθισμούς και ενυδατώνει)
4. Αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου – 5 σταγόνες (προάγει την κυκλοφορία και βοηθά στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής)

Οδηγίες:

1. Ανακατέψτε τα συστατικά: Σε ένα μπολ, συνδυάστε το λάδι καρύδας, το μέλι και το gel αλόης βέρα. Προσθέστε το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά.
2. Ζεστάνετε το μείγμα (προαιρετικά): Ζεστάνετε απαλά το μείγμα (μπορείτε να τοποθετήσετε το μπολ σε ζεστό νερό) για να το βοηθήσετε να απλωθεί πιο εύκολα στο τριχωτό της κεφαλής. Βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ ζεστό πριν το εφαρμόσετε.
3. Εφαρμόστε στο τριχωτό της κεφαλής: Eφαρμόστε το μείγμα απευθείας στο στεγνό τριχωτό της κεφαλής σας. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να το κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας για περίπου 5 λεπτά, εστιάζοντας στις περιοχές που αισθάνεστε πιο ξηρές.

Αφήστε τη θεραπεία να δράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά ή μπορείτε ακόμη και να την αφήσετε όλη τη νύχτα για βαθύτερη περιποίηση (χρησιμοποιήστε ένα σκουφάκι ντους για να αποφύγετε το χάος).
5. Ξεπλύνετε και λούστε τα μαλλιά σας με ένα ήπιο σαμπουάν: Επιλέξτε ένα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα για να αφαιρέσετε τη θεραπεία.

Φροντίστε να ξεπλύνετε καλά για να απαλλαγείτε από τυχόν υπολείμματα.

Συχνότητα:

Χρησιμοποιήστε αυτή τη θεραπεία μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τη σοβαρότητα του ξηρού τριχωτού της κεφαλής σας.

Τι να αποφεύγετε εάν έχετε ξηρότητα στα μαλλιά:

• Αποφύγετε τα καυτά εργαλεία styling: Η υπερβολική ζέστη μπορεί να στεγνώσει ακόμη περισσότερο το τριχωτό της κεφαλής σας, γι’ αυτό προσπαθήστε να περιορίσετε τη χρήση τους.
• Ενυδάτωση: Πίνετε άφθονο νερό για να διατηρήσετε το σώμα και το τριχωτό της κεφαλής σας ενυδατωμένα.
• Χρησιμοποιήστε υγραντήρα: Εάν το περιβάλλον σας είναι ξηρό, η χρήση υγραντήρα μπορεί να προσθέσει υγρασία στον αέρα, αποτρέποντας την ξηρότητα του τριχωτού της κεφαλής.

Μάσκα μαλλιών κατά της πιτυρίδας DIY:

Συστατικά:

1. Λάδι καρύδας – 2 κουταλιές της σούπας (ενυδατώνει και έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες)
2. Έλαιο Tea Tree – 5-10 σταγόνες (αντιμυκητιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες)
3. Gel Aloe Vera – 2 κουταλιές της σούπας (καταπραΰνει τους ερεθισμούς και προάγει την επούλωση)
4. Μηλόξυδο – 1 κουταλιά της σούπας (εξισορροπεί το pH του τριχωτού της κεφαλής και αφαιρεί τη συσσώρευση)

Οδηγίες:

1. Ανακατέψτε τα συστατικά: Σε ένα μπολ, συνδυάστε λάδι καρύδας, λάδι δέντρου τσαγιού, gel αλόης βέρα και μηλόξυδο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
2. Εφαρμόστε στο τριχωτό της κεφαλής: Κόψτε τα μαλλιά σας και εφαρμόστε το μείγμα απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής σας χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας ή μια βούρτσα. Κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις για 5-10 λεπτά για να αυξήσετε την κυκλοφορία και να εξασφαλίσετε την απορρόφηση του μείγματος.
3. Αφήστε το να κάτσει: Αφήστε τη μάσκα να δράσει για περίπου 20-30 λεπτά για να δράσουν τα υλικά.
4. Ξεβγάλτε και λούστε τα μαλλιά σας: Πλύνετε τα μαλλιά σας με ένα ήπιο σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα για να αφαιρέσετε τη μάσκα και ξεπλύνετε καλά.

Συχνότητα:

Χρησιμοποιήστε αυτή τη μάσκα μαλλιών 1-2 φορές την εβδομάδα μέχρι να δείτε βελτιώσεις στην πιτυρίδα σας. Μόλις η πιτυρίδα είναι υπό έλεγχο, μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε μία φορά κάθε δύο εβδομάδες ως συντήρησης.

Τι να αποφεύγετε εάν έχετε πιτυρίδα στα μαλλιά:

• Αποφύγετε το ζεστό νερό: Πλύνετε τα μαλλιά σας με χλιαρό ή δροσερό νερό καθώς το ζεστό νερό μπορεί να επιδεινώσει την πιτυρίδα.
• Χρησιμοποιήστε σαμπουάν χωρίς θειικά: Τα δυνατά σαμπουάν μπορούν να αφαιρέσουν το τριχωτό της κεφαλής σας από φυσικά έλαια.

Ελπίζω να βοήθησα! Φυσικά οι συνταγές αφορούν και άνδρες και γυναίκες!

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

7th Business Forum Greece-Sweden Climate Action: Challenges And Solutions

xristiana

Ξεκινάει Από Τον Δήμο Χανίων Η Χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑΜΕΑ

xristiana

Πίτσα cupcakes

xristiana