ΚεντρικήΥγεία

Η χειρότερη στάση ύπνου για τη σπονδυλική σας στήλη

22\9/2024…

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την υγεία μας, αλλά η στάση που επιλέγουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να επιβαρύνει σημαντικά τη σπονδυλική μας στήλη και να προκαλέσει πόνους στη μέση.

Εκτός από τη σωστή στάση όταν καθόμαστε ή στεκόμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας, η στάση του ύπνου μας παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο και σύμφωνα με ειδικούς υπάρχει μια στάση ύπνου που πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγουμε.

Η χειρότερη στάση για τη σπονδυλική μας στήλη είναι όταν κοιμόμαστε μπρούμυτα. Ο ύπνος με το στομάχι κάτω μπορεί σε μια μερίδα ανθρώπων να φαντάζει άνετος, αλλά προκαλεί προβλήματα, καθώς αναγκάζει το κεφάλι να είναι σε πλάγια θέση καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την περιστροφή του αυχένα σε μια μη φυσιολογική θέση, η οποία μπορεί να επηρεάσει τα σήματα που μεταδίδονται σε όλο το σώμα, επιδεινώνοντας πόνους και δυσκαμψία.

Χρήσιμα tips για καλύτερο ύπνο

Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε σε οποιαδήποτε άλλη στάση εκτός από μπρούμυτα, η χειροπράκτης Dr. Suzi Schulman προτείνει ορισμένα tips. Τη χρήση μαξιλαριών κάτω από το στομάχι σας για τη σωστή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης.

Για όσους κοιμούνται στο πλάι, συνιστάται να τοποθετούν ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατά για να ευθυγραμμίζονται η λεκάνη και τα ισχία. Ένα δεύτερο μαξιλάρι ανάμεσα στα χέρια μπορεί να αποτρέψει την περιστροφή του πάνω μέρους του σώματος, προσφέροντας έτσι καλύτερη υποστήριξη στη σπονδυλική στήλη.

Αν κοιμάστε ανάσκελα, η Dr. Schulman συνιστά τη χρήση ενός μαξιλαριού κάτω από τα γόνατα, το οποίο θα ανακουφίσει από την πίεση στο κάτω μέρος της πλάτης και θα βοηθήσει στη διατήρηση της φυσικής καμπύλης της σπονδυλικής στήλης.

Πηγήhttps://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ντολμαδάκια μελιτζάνας με σάλτσα γιαουρτιού

xristiana

Σπιτικό πασχαλινό τσουρέκι

xristiana

Δήμος Φλώρινας: Συγκέντρωση Τροφίμων Και Ειδών Πρώτης Ανάγκης

xristiana