ΚεντρικήΥγεία

Τι προκαλεί το τυρί στα δόντια όταν καταναλώνεται μετά τα γεύματα – Μπορεί να καταπολεμήσει την κακοσμία του στόματος;

7\9/2024

Μια αγαπημένη συνήθεια για πολλούς είναι η κατανάλωση τυριού μετά το γεύμα. Πώς συνδέεται αυτό με την υγεία των δοντιών μας και ειδικά με την κακοσμία του στόματος;

Όλοι γνωρίζουμε ότι ορισμένες τροφές καταστρέφουν τα δόντια μας, όπως τα ζαχαρούχα γλυκά και η σοκολάτα που προκαλούν φθορά των δοντιών, αλλά αποδεικνύεται ότι υπάρχουν και κάποιες που είναι πιο καλές για τα δόντια μας.

Πρόσφατα, Βρετανός οδοντίατρος ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να ενισχύσουμε τη στοματική μας υγεία, καθώς κάποιες τροφές μπορούν να λειτουργήσουν ακόμη και ως εξουδετερωτικό των οσμών μετά από ένα ιδιαίτερα πικάντικο γεύμα.

Το νόστιμο σνακ που καταπολεμά την κακοσμία του στόματος

Σε ένα βίντεο του TikTok, ο Δρ. Onkar διαφώτισε τους θεατές σχετικά με διάφορα τρόφιμα που πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο του μενού μας για χάρη της στοματικής υγείας. Και για όσους θέλουν να σβήσουν την αναπνοή του σκόρδου μετά το δείπνο, ο γιατρός προσφέρει μια εκπληκτική θεραπεία: το τυρί.

«Το τυρί είναι εξαιρετικό για την εξουδετέρωση του pH στο στόμα σας. Δεν έχει σημασία τι είδος τυριού προτιμάτε, αλλά μια φέτα τυρί μετά από ένα γεύμα εξουδετερώνει την κακή αναπνοή», μοιράστηκε ο ειδικός και εμβαθύνοντας στις λεπτομέρειες πρόσθεσε:

Τα πιο κοινά λάθη στο βούρτσισμα που προκαλούν κιτρίνισμα στα δόντια, σύμφωνα με οδοντίατρο 

«Έτσι, αν είχατε ένα πολύ δύσοσμο γεύμα, μια φέτα τυρί μετά βοηθά στην εξουδετέρωση της κακοσμίας κα μειώνει το pH, που με τη σειρά του σταματάει τα βακτήρια που προκαλούν κουφάλες να δουλεύουν τόσο σκληρά».

Άλλα διατροφικό tips για καλύτερη στοματική υγεία

Και δεν είναι μόνο το τυρί θαυματουργό για τη στοματική υγεία. Υπάρχει ένα λαχανικό που αξίζει επίσης την προσοχή σας: Παρά τις διχασμένες απόψεις, η κατανάλωση σέλινου μπορεί να κάνει πολλά καλά για τα δόντια και τα ούλα σας.

Ο Δρ. Onkar εξήγησε: «Το σέλινο είναι τόσο καλό γιατί όχι μόνο βοηθάει όταν μασάτε τροφή με την παραγωγή σάλιου, αλλά επειδή είναι τραγανό και έχει πολλή υγρασία μέσα του, ξεπλένει τα στοιχεία και τα υπολείμματα ανάμεσα στα δόντια. Φυσικά, μπορεί κι αυτό να κολλήσει ανάμεσα στα δόντια σας, αλλά είναι μια καλή τροφή εξουδετέρωσης».

Επιπλέον, ο ειδικός προτείνει να τρώτε πολλά καρότα. Δήλωσε ότι τα αποτελέσματά τους είναι παρόμοια με το σέλινο καθώς διεγείρουν την παραγωγή σάλιου, βοηθώντας στην απομάκρυνση της τροφής που έχει κολλήσει ανάμεσα στα δόντια σας.

Επιπλέον, τα καρότα μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό βοήθημα για παιδιά με δόντια που ετοιμάζονται να πέσουν, βοηθώντας στην απομάκρυνση του δοντιού χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία.

Πηγήhttps://www.oloygeia.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Περιβαλλοντικός ακτιβιστής φόρεσε τα ενός μηνός απορρίμματά του στο πλαίσιο της καμπάνιας «Trash Me»

xristiana

01/08: Πανσέληνος στον άξονα Λέοντα/ Υδροχόου – Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο

xristiana

Τα ζώδια σήμερα: «Καρκίνε, η σημερινή ημέρα σε βοηθά να υλοποιήσεις νέα πλάνα»

xristiana