ΚεντρικήΚοινωνικά

Ενημερωτική Ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό

25\9/2024

«Στοχεύοντας στην διασφάλιση ενός υγιούς και ασφαλέστερου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος για όλους» η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας & Ισότητας Δ. Θερμαϊκού διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα τη «Διαχείριση περιστατικών σχολικού εκφοβισμού, κακοποίησης/ παραμέλησης & χρήσης ουσιών στο εκπαιδευτικό περιβάλλον».

Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ενημερωτική ημερίδα με θέμα τη «Διαχείριση περιστατικών σχολικού εκφοβισμού, κακοποίησης/ παραμέλησης & χρήσης ουσιών στο εκπαιδευτικό περιβάλλον», στις 18:00 στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας, μία πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας & Ισότητας Δ. Θερμαϊκού.

Εφτά ειδικοί θα μιλήσουν μεταξύ άλλων για τις πρακτικές προώθησης θετικών συμπεριφορών στα σχολεία, το ζήτημα της διαχείρισης εκφοβισμού, παραμέλησης ή και κακοποίησης, η ενδυνάμωση των παιδιών ώστε να αντιστέκονται στη βία και τις εξαρτήσεις, τα σημεία επαφής με τον Δ. Θερμαϊκού για την πρόληψη και τη διαχείριση των περιστατικών αυτών αλλά και τον ρόλο της Αστυνομίας σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ με την ολοκλήρωση των εισηγήσεων θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση και το κοινό θα μπορέσει να θέσει τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς του.

Related posts

Δήμος Αγ. Βαρβάρας: Υβριδική ημερίδα με θέμα τα Καρδιομεταβολικά Νοσήματα

xristiana

Υγεία: Οι ιογενείς λοιμώξεις σχετίζονται με νευρολογικές παθήσεις, αλλά δεν είναι αναγκαστικά «ένοχες»

xristiana

Δημιουργήθηκε ο πρώτος υβριδικός εγκέφαλος αρουραίου με λειτουργικούς ανθρώπινους νευρώνες

xristiana