ΚεντρικήΟμορφιά

K-beauty hacks: Ποια είναι τα μυστικά του κορεάτικου skincare;

18/7/2024

Δεν μπορούμε παρά να ζηλέψουμε το αποτέλεσμα του κορεάτικου skincare.

Το κορεάτικο skincare έχει τραβήξει τα βλέμματα παγκοσμίως, καθώς αποτελεί μία ξεχωριστή «σχολή» περιποίησης προσώπου. Οι κορεάτισσες beauty gurus μοιράζονται τα μυστικά του Κ-beauty και το ίντερνετ παραληρεί, με κάθε βίντεο να γίνεται viral και να παρακολουθείται με ευλάβεια από κάθε beauty enthusiast που σέβεται τον εαυτό της.

Πέραν των προϊόντων και των ρουτινών που έχει δημιουργήσει, ο κορεάτικος τρόπος περιποίησης κρύβει και κάποια άλλα μυστικά, τα οποία αποτελούν τη βάση για να ακολουθήσει το σωστό skincare και στη συνέχεια το makeup. Όπως θα διαπιστώσετε, οι Κορεάτισσες παίρνουν πολύ σοβαρά την αποστολή για άψογη επιδερμίδα.

Η αγορά ενός υγραντήρα

Ναι, καλά ακούσατε. Υγραντήρα, όχι αφυγραντήρα. Στην Κορέα προτιμούν να κοιμούνται με έναν αναμμένο υγραντήρα στο δωμάτιο, ο οποίος φημίζεται πως έχει κάποια οφέλη για το αναπνευστικό, την επιδερμίδα και τη γενικότερη υγεία. Εμείς θα πούμε απλώς πως εξαρτάται από τις προτιμήσεις του καθενός, ειδικά στον ύπνο, διότι γνωρίζουμε πως στα μέρη μας είναι πιο σύνηθες να χρησιμοποιούμε αφυγραντήρα. Ωστόσο, δεν παύουμε να το βρίσκουμε πολύ ενδιαφέρον.

Η απαλή απολέπιση

Ενώ στις χώρες της Δύσης η απολέπιση, τα peeling, τα toner και οι μάσκες προσώπου ανταγωνίζονται για το ποιο προϊόν είναι το πιο δραστικό και άμεσα αποτελεσματικό, στην Ανατολή συμβαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό. Οι Κορεάτισσες προτιμούν τα πιο απαλά προϊόντα της αγοράς, κάνοντας μόνο ήπια απολέπιση, φροντίζοντας το δέρμα τους σαν να είναι δέρμα μωρού. Από τη φροντίδα αυτή προκύπτουν τα baby face αποτελέσματα που βλέπουμε, αποφεύγοντας τις υπερβολές και την περιττή ταλαιπωρία της επιδερμίδας του προσώπου.

Color correction πάντα και παντού

Παρόλο που το color correction είναι μία τεχνική που χρησιμοποιείται συνήθως στο μακιγιάζ και είναι για λίγο πιο έμπειρες, που ξέρουν πώς να κάνουν matching τους αντίθετους χρωματικούς τόνους, στην Κορέα το χρησιμοποιούν και ως βήμα του skincare. Για παράδειγμα, οι πρασινωπές κρέμες που εξουδετερώνουν την ερυθρότητα του προσώπου είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και αγαπημένη επιλογή των skincare gurus.

Η προστασία από τον ήλιο είναι αδιαπραγμάτευτη

Όλοι γνωρίζουμε ότι η προστασία από τον ήλιο, με αντηλιακό υψηλού δείκτη προστασίας και ένα καλό ζευγάρι γυαλιών ηλίου, είναι απαραίτητη. Ωστόσο, στην Κορέα η αντηλιακή προστασία είναι τρόπος ζωής και μέρος της skincare κουλτούρας. Ο ήλιος είναι κάτι που οι Κορεάτισσες κατά κανόνα αποφεύγουν, ενώ χρησιμοποιούν ομπρέλες, μεγάλα καπέλα και ρούχα κατά των ακτινών UV, ώστε η επιδερμίδα τους να παραμένει όσο το δυνατόν πιο υγιής.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Θέλετε όμορφο δέρμα; Βάλτε στη ζωή σας τα καρότα

xristiana

Λήγει σήμερα η προθεσμία εμβολιασμού των άνω των 60

xristiana