ΚεντρικήΠεριβάλλον

Πού έχει φωτιά, τώρα πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα

17/7/2024

Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας και σήμερα (17/7), την ώρα που ο καύσωνας και η ξηρασία ευνοούν την εκδήλωση φωτιάς.

Υπενθυμίζεται ότι για μία ακόμα ημέρα πολλές περιοχές της χώρας βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 4 στον χάρτη πρόγνωσης εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε δασική έκταση στον Άγιο Βλάση στο Σοφικό Κορινθίας. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, επί τόπου επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 18 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος στην κατάβεση της φωτιάς συνδράμουν τρία αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. 

Για τη μεγάλη φωτιά στην Κορινθία εστάλη και μήνυμα από το 112, που καλεί τους πολίτες στην περιοχή του Σοφικού να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Σοφικού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Φωτιά στο Τελωνείο των Ευζώνων

Πυρκαγιά ξέσπασε στο Τελωνείο των Ευζώνων, με τις φλόγες να καίνε χορτολιβαδική έκταση, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Στην περιοχή έσπευσαν και επιχειρούν 39 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου, 12 οχήματα, ενώ από αέρος επιχιχειρεί ένα ελικόπτερο.

Το Τελωνείο έκλεισε, ενώ η ΠΑΘΕ παραμένει κλειστή από το ύψος των διοδίων της στροφής για την Ειδομένη μέχρι και το τελωνείο των Ευζώνων.

Πυρκαγιά στην Πύλο

Φωτιά εκδηλώθηκε στις 12:20 στην περιοχή της Μεταμόρφωσης του Δήμου Πύλου – Νέστορος στη Μεσσηνία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά καίει σε αγροτοδασικές και γεωργικές εκτάσεις.

Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα. Από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη.

Φωτιά στις Αχαρνές

Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης στις Αχαρνές, επί της οδού Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε οικόπεδο. Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης σε αγροτοδασική έκταση στη Βαρυμπόμπη. Σύμφωνα με την πυροσβεστική το μέτωπο τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 9 οχήματα. Να σημειωθεί ότι για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν επίσης 2 αεροσκάφη.

Πηγή: https://www.reader.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δελτίο ειδήσεων 4/11

xristiana

Λέσχη Δημιουργικής Ανάγνωσης και Γραφής για παιδιά

xristiana

Δωρεάν Rapid Test Από 8 Έως 13 Αυγούστου Στον Δήμο Ξάνθης

xristiana