News ΑΜΕΑΚεντρικήΥγεία

Με προσωπικό ασφαλείας ο τομέας Υγείας

27/7/2024

Διαμαρτυρία ενάντια στις προωθούμενες κυρώσεις για τους ιδιώτες γιατρούς που αρνούνται να καλύψουν άγονες θέσεις στο ΕΣΥ.

Ανθή Αγγελοπούλου • aagelopoulou@naftemporiki.gr

Με προσωπικό ασφαλείας για τα ΑμεΑ και τα έκτακτα περιστατικά θα λειτουργήσει ο τομέας Υγείας την, Παρασκευή 26, και τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, καθώς οι γιατροί όλης της χώρας κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις, ζητώντας την απόσυρση του άρθρου 65 του νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία, που προβλέπει κυρώσεις για τους ιδιώτες γιατρούς που αρνούνται να καλύψουν άγονες θέσεις στο ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, για όσους δεν δεχθούν να καλύψουν  εφημερίες σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας, οι πιθανές κυρώσεις θα είναι η διακοπή συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ και η άρση της συνταγογράφησης.

Το νομοσχέδιο ψηφίζεται τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στην Ολομέλεια της Βουλής παρότι στην ακρόαση των φορέων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ζητήθηκε η απόσυρσή του συνολικά, διότι, όπως αναφέρθηκε, καταργείται το οργανωτικό και διοικητικό μοντέλο των Μονάδων Ψυχικής Υγείας ως υπεύθυνο για τις υφιστάμενες δυσλειτουργίες.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Δημόσιων Νοσοκομείων, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, συντάσσονται με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, αποφασίζοντας να λάβουν όλοι μέρος στις κινητοποιήσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Δίκτυο Νέων Ιατρών Ελλάδας, που δηλώνει απερίφραστα πως πρόκειται για απαράδεκτη, αντιδεοντολογική και εξευτελιστική για το ιατρικό λειτούργημα κίνηση του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να δοθεί μια εύκολη και σίγουρα αναποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΕΣΥ.

Οι γιατροί ζητούν την κατανόηση των πολιτών για την ταλαιπωρία, αλλά, όπως λένε, αγωνίζονται για ένα δίκαιο και αποδοτικό σύστημα υγείας και ενημερώνουν ότι τόσο τα ΑΜΕΑ, όσο και τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται κανονικά.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τριήμερη Ανθοκομική Έκθεση Στο Επαρχείο

xristiana

H Asso.subsea συμμετέχει στην Ηλεκτρική Διασύνδεση Ελλάδας-Αφρικής GAP

xristiana

Δήμος Ι.Π Μεσολογγίου: «1ο Φεστιβάλ Οίνου» στην Κατοχή

xristiana