ΚεντρικήΜαγειρική

Κις με σπανάκι και φέτα

21/7/2024

Υλικά

  • 2 μέτριες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • ½ φλ. κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 σακούλα φρέσκο baby σπανάκι
  • ½ φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • Φέτα, θρυμματισμένη (περίπου 1/3 φλ.)

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Προθερμαίνουμε το φούρνο. Λαδώνουμε το ταψί και έπειτα στρώνουμε τον πάτο και τα τοιχώματα με φέτες γλυκοπατάτας. Ραντίζουμε ξανά με λάδι.

Βήμα 2ο

Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Παράλληλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.

Βήμα 3ο

Ανακατεύουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, τα αυγά και τα ασπράδια σε ένα μεσαίο μπολ με σύρμα. Έπειτα, τοποθετούμε στο ταψί το σπανάκι και από πάνω το μείγμα με το αυγό. Πασπαλίζουμε με φέτα. Ψήνουμε για 35 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα.

Πηγή: https://www.vita.gr

Related posts

Διακόπτεις συνέχεια τους άλλους όταν μιλάνε; Τι αποκαλύπτει για σένα αυτή η συνήθεια, σύμφωνα με ψυχολόγο

xristiana

Πασχαλινή Γιορτή Για Τα Παιδιά Της ΕΛΕΠΑΠ Με Πολλές Εκπλήξεις Στη Θεσσαλονίκη

xristiana

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ”ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ”

xristiana