ΚεντρικήΟμορφιά

Θέλετε μακιγιάζ με 24ωρη διάρκεια; Κι όμως, γίνεται!

20/7/2024

Κάντε στρατηγικές κινήσεις και φέρτε εις πέρας τη δύσκολη αποστολή της διατήρησης του μακιγιάζ για πολλές ώρες.

Μερικές φορές έχουμε εφαρμόσει το μακιγιάζ μας τόσο καλά, που θα θέλαμε να κρατήσει για πάντα. Ειδικά όταν έχουμε αφιερώσει χρόνο και πολύτιμη ενέργεια και έχουμε φροντίσει για την κάθε λεπτομέρεια, τη στιγμή του ντεμακιγιάζ ή της αναπόφευκτης αλλοίωσης του μακιγιάζ μας με το πέρασμα των ωρών, μέσα μας, έστω και λίγο, κλαίμε.

Ενώ φυσικά δεν μπορούμε να διατηρήσουμε το makeup μας τέλειο για πάντα, μπορούμε με κάποιες τεχνικές να παρατείνουμε τη διάρκειά του για έως και 24 ώρες. Πώς θα γίνει αυτό; Πάμε να δούμε.

Προετοιμασία, προετοιμασία, προετοιμασία

Το νούμερο ένα για οποιοδήποτε μακιγιάζ είναι να έχουμε κάνει πρώτα μία πολύ καλή προετοιμασία της επιδερμίδας του προσώπου μας. Φροντίζουμε το δέρμα του προσώπου μας να είναι πάντα πολύ καλά ενυδατωμένο. Αφού ολοκληρώσουμε τον καθαρισμό του προσώπου και την εφαρμογή των προϊόντων της skincare ρουτίνας μας, περιμένουμε για μερικά λεπτά ώστε να προλάβουν να απορροφηθούν τα ενυδατικά προϊόντα από το δέρμα και στη συνέχεια, με στεγνό πρόσωπο, προχωράμε στο μακιγιάζ.

Το primer είναι το παν

Αν θέλουμε το makeup μας να έχει τη μέγιστη δυνατή διάρκεια, πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβουμε ένα καλό primer στα βήματα του μακιγιάζ μας. Η εφαρμογή του primer θα λειάνει το δέρμα μας και θα κάνει τα μετέπειτα βήματα της εφαρμογής των προϊόντων makeup πολύ πιο εύκολα. Το primer δημιουργεί μία σταθερή βάση, πάνω στην οποία τα υπόλοιπα προϊόντα θα μπλενταριστούν και θα διατηρηθούν επιτυχώς. Ιδανικά η σύσταση του primer θα πρέπει να ταιριάζει με τη σύσταση του foundation. Αν το ένα έχει ως βάση το λάδι ή το νερό, τότε και το άλλο θα πρέπει να έχει την ίδια βάση, ώστε τα προϊόντα να «δέσουν» μεταξύ τους.

Η πούδρα είναι σύμμαχός μας

Για όσες έχουν λιπαρή ή μεικτή επιδερμίδα, η πούδρα θα δώσει λύση στην αντιμετώπιση της λιπαρότητας που τείνει να χαλάει το μακιγιάζ μας πριν την ώρα του. Με τη χρήση της πούδρας, «στεγνώνουμε» τα λιπαρά σημεία του προσώπου μας και συμβάλλουμε στη σταθεροποίηση των προϊόντων που έχουμε εφαρμόσει. Σε αντίθετη περίπτωση, όταν δεν θέλουμε να στεγνώσουμε το δέρμα μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία ενυδατική πούδρα με βάση το νερό, η οποία θα χαρίσει βελούδινη υφή στο πρόσωπό μας.

Ολοκληρώνουμε πάντα με setting spray

Αφού ολοκληρώσουμε το μακιγιάζ μας, χρησιμοποιούμε σαν τελευταίο βήμα το αγαπημένο μας setting spray, το οποίο είναι και αυτό που θα «κλειδώσει» το makeup μας και θα το κρατήσει σταθερό. Η εφαρμογή του setting spray είναι απλή και η αίσθηση του στο δέρμα μας πολύ απαλή, ενώ δεν επιβαρύνει καθόλου το πρόσωπό μας.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Γερμανία: «Ουρανοκατέβατος» φόρος 90% στις εταιρείες «πράσινης» ενέργειας

xristiana

Τι συμπληρώματα να πάρω; Ένας οδηγός για την καλύτερη επιλογή με βάση τις ανάγκες σας

xristiana

Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

xristiana