12/6/2024
Υλικά
350 γρ. fettuccine
2 κ. σ. ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
250 γρ. ιταλικό λουκάνικο
250 γρ. πικάντικο λουκάνικο
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
400 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 κ. σ. αποξηραμένο φασκόμηλο
1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει (1 κουταλιά της σούπας αλάτι για κάθε 2 λίτρα νερό). Ενώ το νερό για τα fettuccine ζεσταίνεται, ετοιμάστε τη σάλτσα στο επόμενο βήμα.
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, περίπου 3 λεπτά.
Θρυμματίστε τα λουκάνικα καθώς τα προσθέτετε στο τηγάνι. Ανακατέψτε τα με τα κρεμμυδάκια, αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και μαγειρέψτε μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, περίπου 5 λεπτά.
Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράστε για 5 λεπτά.
Σιγοβράστε για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Το νερό για τα fettuccine θα πρέπει να έχει ήδη αρχίσει να βράζει. Αφού σιγοβράσει η σάλτσα για περίπου 5 λεπτά, προσθέστε τα ζυμαρικά σε βραστό αλατισμένο νερό και μαγειρέψτε, χωρίς κάλυμμα, σε δυνατή φωτιά, μέχρι τα ζυμαρικά να γίνουν al dente.
Κρατήστε 1/2 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών και σουρώστε τα ζυμαρικά.
Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και προσθέστε λίγο από το νερό ζυμαρικών που κρατήσατε αν το πιάτο σας φαίνεται στεγνό.
Αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με τυρί για να σερβίρετε.