ΚεντρικήΟμορφιά

Curly hair don’t care! Ανακάλυψε τους τρόπους για να φροντίσεις τέλεια τα σγουρά μαλλιά σου & το καλοκαίρι!

13/6/2024

Οι υψηλές θερμοκρασίες, η υγρασία και ο ήλιος μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τα σγουρά μαλλιά με αποτέλεσμα να είναι πιο ευάλωτα στην ξηρότητα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο χρειάζονται στοχευμένη φροντίδα για να παραμείνουν όμορφα και υγιή και αυτό το καλοκαίρι.

Παρακάτω θα δεις μερικούς τρόπους για να διατηρήσεις τα σγουρά μαλλιά σου όμορφα και υγιή και αυτήν την εποχή. Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές θα παραμείνουν σωστά ενυδατωμένα, ενώ οι μπούκλες σου θα δείχνουν τέλειες!.

Curly hair don’t care! Ανακάλυψε τους τρόπους για να φροντίσεις τέλεια τα σγουρά μαλλιά σου & το καλοκαίρι!

  • Ενυδάτωσέ τα καλά. Τα σγουρά μαλλιά συνήθως είναι πιο ξηρά και αφυδατωμένα σε σχέση με τα ίσια ή τα σπαστά, καθώς τα φυσικά έλαια δυσκολεύονται να φτάσουν μέχρι τις άκρες τους. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η ενυδάτωση είναι το κλειδί. Χρησιμοποίησε μια θρεπτική μάσκα μαλλιών μία φορά την εβδομάδα και καθημερινά ένα leave-in conditioner για να διατηρήσεις την υγρασία στα μαλλιά σου.
  • Θωράκισέ τα από τις ακτίνες του ήλιου. Η έκθεση στον ήλιο φθείρει στα μαλλιά, γι’ αυτό και πρέπει να εφαρμόζεις προϊόντα με UV προστασία. Ακόμη, ένα καπέλο ή ένα μαντήλι στα μαλλιά θα τα προστατέψει από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία.
  • Περιόρισε ή απόφυγε τη χρήση θερμαντικών εργαλείων όπως: ισιωτικά και σεσουάρ και προτίμησε να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά.
  • Μην το παρακάνεις με το λούσιμο! Προσπάθησε να μην υπερβάλλετε με το λούσιμο, καθώς μπορεί να απομακρύνει τα φυσικά έλαια από την τρίχα και να την αφυδατώσει. Προτίμησε ένα sulfate-free σαμπουάν που καθαρίζει απαλά τα μαλλιά χωρίς να τα αφυδατώνει.
  • Επέλεξε την κατάλληλη χτένα για τον τύπο των μαλλιών σου. Χρησιμοποίησε μια χτένα με μεγάλα αραιά δόντια ή τα δάχτυλά σου για να ξεμπερδέψεις τα μαλλιά σου και φρόντισε να το κάνεις όταν είναι βρεγμένα αφού έχεις εφαρμόσεις ένα leave in conditioner για να αποφύγεις το σπάσιμο.
  • Χρησιμοποίησε φυσικά έλαια. Ενίσχυσε την ενυδάτωση και τη λάμψη των μαλλιών με φυσικά έλαια όπως: έλαιο καρύδας, αργκάν ή jojoba εφαρμόζοντας μια μικρή ποσότητα στις άκρες για να αποφύγεις τη λιπαρότητα στις ρίζες.

Πηγή: https://www.youweekly.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Very sexy!

xristiana

Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

xristiana

Τι ξέρουμε για την πιο μεταδοτική μέχρι σήμερα υποπαραλλαγή ΧΒΒ.1.5 του κορονοϊού

xristiana