ΚεντρικήΥγεία

Τα 10 χειρότερα φαγητά που έχετε στο ψυγείο σας

2/6/2024

Ένα ξεχασμένο τάπερ με φαγητό στο ψυγείο σας ενδεχομένως να μην είναι το μόνο που θα πρέπει να πετάξετε. Μπορεί να έχετε επίσης κάποια τρόφιμα που, παρότι δεν έχουν λήξει και δεν έχουν χαλάσει, η κατανάλωσή τους «χαλάει» την υγεία σας.

Γι’ αυτό, καλό είναι να τα βγάλετε και να μην τα ξαναβάλετε στο ψυγείο σας. Η εξειδικευμένη ιατρική σελίδα WebMD συγκέντρωσε τα 10 χειρότερα από αυτά τα φαγητά.

Προϊόντα γιαουρτιού με γεύσεις

Φράουλα, κεράσι, βανίλια… Μια τυπική μερίδα γιαουρτιού με γεύση έχει 3 φορές περισσότερη ζάχαρη από το κανονικό γιαούρτι. Δοκιμάστε ένα απλό γιαούρτι με φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς. Θα λάβετε λιγότερη ζάχαρη, περισσότερες φυτικές ίνες και πολύ περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Κέτσαπ

Το ένα τέταρτο αυτού του φαινομενικά αθώου μπουκαλιού είναι γεμάτο με ζάχαρη – 4 γραμμάρια ανά κουταλιά της σούπας. Δοκιμάστε μια εναλλακτική σπιτική κόκκινη σάλτσα.

Μαγιονέζα

Μια κουταλιά της σούπας έχει 93,8 θερμίδες. Η ίδια ποσότητα μουστάρδας Dijon έχει περίπου 15, αν και πιθανότατα λόγω της έντονης γεύσης θα χρησιμοποιούσατε πολύ λιγότερη. Είναι πολύ δελεαστικό να πετάξετε μαγιονέζα σε ένα σάντουιτς, ιδιαίτερα όταν την έχετε στο ψυγείο σας. Οπότε πετάξτε την…

Αναψυκτικά

Καμία έκπληξη. Κενές θερμίδες χωρίς καμία θρεπτική αξία. Πετάξτε τα. Δεν μπορείτε να τα πιείτε εάν δεν είναι στο ψυγείο σας. Σε αντίθετη περίπτωση, είναι δεδομένο πως θα γεμίζετε με αυτά ξανά και ξανά τα ποτήρια σας.

Λουκάνικα και αλλαντικά

Το κρέας που έχει υποστεί επεξεργασία για να διαρκεί περισσότερο, έχει συνδεθεί με καρκίνο του παχέος εντέρου και πιθανώς και με καρκίνο του στομάχου. Σε αυτά περιλαμβάνονται το λουκάνικο, το ζαμπόν, το κορν μπιφ κ.ά.

Τόνικ

Το τόνικ με την κινίνη, που του δίνει μια μοναδική πικρή γεύση, έχει περίπου 125 θερμίδες το κουτάκι, όσες δηλαδή και τα αναψυκτικά τύπου κόλα. Εάν το χρησιμοποιείτε στα κοκτέιλ, δοκιμάστε λίγη σόδα και λάιμ ως εναλλακτική. Δίνει αντίστοιχη γεύση και έχει πολύ λιγότερες θερμίδες.

Γκουρμέ παγωτό

Ξέρετε για ποια μιλάμε: μικρά δοχεία, απίθανες γεύσεις, πολλά λιπαρά και πολλή ζάχαρη. Το καλύτερο υποκατάστατο είναι το απλό γιαούρτι με φρούτα και γκρανόλα. Αλλά αν οπωσδήποτε θέλετε να φάτε παγωτό, ελέγξτε την περιεκτικότητα σε λίπος και ζάχαρη, και επιλέξτε μια μάρκα που τα περιορίζει και τα δύο στο ελάχιστο.

Έτοιμα dressings σαλάτας

Συχνά είναι πλούσια σε λίπος. Και όταν είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, έχουν συνήθως πολλή ζάχαρη ή αλάτι ή τεχνητά γλυκαντικά. Είναι επίσης γεμάτα με συστατικά που δεν μπορείτε καν να προφέρετε. Είναι εύκολο να νοστιμίσετε τη σαλάτα σας με ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και ξύδι – απλό και γευστικό.

Προτηγανισμένες πατάτες

Σκεφτείτε πόσο δύσκολο είναι να πείτε «όχι» όταν σε κάποιο κατάστημα fast food σας ρωτούν: «Πατάτες θέλετε;». Οπότε μην το κάνετε πιο δύσκολο για εσάς μεταφέροντας αυτά τα νόστιμα μεν μπαστουνάκια, αλλά γεμάτα με αλάτι, λιπαρά και πολλές θερμίδες, στην κατάψυξη δίπλα-δίπλα με το σπανάκι. Γιατί ας είμαστε ειλικρινείς: Όταν υπάρχουν οι πατάτες, δεν υπάρχει περίπτωση το χέρι σας να πάει στο σπανάκι.

Κατεψυγμένη πίτσα

Μια τυπική κατεψυγμένη πίτσα είναι φορτωμένη με θερμίδες (1.920 σε μια τυπική πίτσα «6 μερίδων»), κορεσμένα λιπαρά (30 γραμμάρια) και νάτριο (5.040 χιλιοστόγραμμα).

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εμμηνόπαυση και πόνος στο σεξ: Ποιοι παράγοντες παίζουν ρόλο

xristiana

Κορωνοϊός: “Πράσινο φως” από τη Κομισιόν για το προσαρμοσμένο εμβόλιο της Moderna κατά της Covid-19

xristiana

Συγκινητική εικόνα από τη φωτιά στο Σχηματάρι: Πυροσβέστης από τη Ρουμανία έσωσε από τις φλόγες κατσικάκι

xristiana