ΚεντρικήΟμορφιά

Ποιο είναι το Νο1 συμπλήρωμα για λαμπερή, νεανική και ενυδατωμένη επιδερμίδα

25/6/2024

Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την ηλιοθεραπεία και την ξηρότητα της ατμόσφαιρας λόγω κλιματιστικών στερούν από το δέρμα σας τη φυσική του υγρασία. Αν αυτή την περίοδο έχετε ένα ξηρό, αφυδατωμένο και ερεθισμένο δέρμα, μπορείτε να πάρετε ένα συμπλήρωμα που ενυδατώνει την επιδερμίδα και της χαρίζει λάμψη και ομορφιά.

Η περιποίηση και η φροντίδα του δέρματός σας πρέπει να είναι στις καθημερινές σας συνήθειες. Αν θέλετε να έχετε ένα απαλό, ενυδατωμένο και λείο δέρμα, πρέπει να το περιποιείστε γιατί η ξηρότητα κάνει το δέρμα να δείχνει θαμπό και άτονο. Το αφυδατωμένο δέρμα μπορεί να σας τραβάει, κάτι που είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό, ακόμη και να ξεφλουδίζει.

Το συμπλήρωμα με ceramides προσφέρει νεανικό και ενυδατωμένο δέρμα

Το συμπλήρωμα που μπορείτε να πάρετε για να αποκτήσετε και πάλι ένα νεανικό και ενυδατωμένο δέρμα είναι αυτό που περιέχει ceramides (κεραμίδια).

«Τα κεραμίδια είναι μόρια που απαντώνται φυσικά στο δέρμα μας και παίζουν ουσιαστικό ρόλο στη διατήρηση του δερματικού φραγμού δομικά άθικτου και ενυδατωμένου» λέει στο ESSENCE η Δρ Lori Aliksanian, ειδικός στο δέρμα και ιδρύτρια του MedBeautyLA.

Σύμφωνα με την ίδια, τα κεραμίδια (ceramides) συμμετέχουν στη διέγερση της παραγωγής κολλαγόνου και προστατεύουν το δέρμα από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών, πράγμα που σημαίνει ότι τα κεραμίδια μπορούν να αποτρέψουν τα σημάδια γήρανσης του δέρματος.

Τα ceramides υπάρχουν εκ φύσεως στο δέρμα με τη μορφή λιπιδίων. Τα λιπίδια αυτά είναι τα κύρια δομικά στοιχεία του προστατευτικού λιπιδικού φραγμού της επιδερμίδας.

Πρόκειται για ελαιώδη μόρια που βρίσκονται στην επιδερμίδα και κυρίως στην επιφάνειά της, την κεράτινη στιβάδα. Αν νιώθετε την επιδερμίδα να διψάει, μάλλον σας λείπουν τα πολύτιμα κεραμίδια.

Ένας παραλληλισμός που χρησιμοποιείται συχνά για να περιγραφεί ο τρόπος λειτουργίας τους είναι να φανταστεί κανείς τα κύτταρα του δέρματος σαν τούβλα και τα ceramides σαν το τσιμέντο που τα κρατάει σταθερά ενωμένα μεταξύ τους.

Έτσι, τα ceramides αποτρέπουν την απώλεια υγρασίας και κρατούν την επιδερμίδα προστατευμένη και ενυδατωμένη. Ωστόσο, οι επιθετικοί παράγοντες της καθημερινότητας και η γήρανση μπορεί να οδηγήσουν σε μείωση των επιπέδων των ceramides με την πάροδο του χρόνου, αποδυναμώνοντας τον επιδερμιδικό φραγμό και προκαλώντας, κατ’ επέκταση, αφυδάτωση, ξηρότητα και ερεθισμούς στην επιδερμίδα.

Αντιγήρανση: 4 συμπληρώματα για λαμπερό δέρμα χωρίς ρυτίδες 

Σύμφωνα με την Δρ Aliksanian, ενώ το δέρμα όλων περιέχει κεραμίδια, μελέτες έχουν δείξει ότι οι ασθενείς με δερματικές παθήσεις, όπως το έκζεμα ή η ατοπική δερματίτιδα, έχουν ασυνήθιστα χαμηλή αναλογία κεραμιδίων στο δέρμα τους. «Αυτό κάνει τους ασθενείς επιρρεπείς στην ξηρότητα, τα σκασίματα, τον κνησμό και συνολικά πιο επιρρεπείς στο να έχουν έναν εκτεθειμένο δερματικό φραγμό» αναφέρει η ίδια.

Οι ειδικοί συνιστούν να χρησιμοποιείτε κρέμες και προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας με ceramides, καθώς όλοι οι τύποι δέρματος μπορούν να επωφεληθούν από αυτά τα προϊόντα. Οι κρέμες με ceramides δεν προκαλούν ερεθισμό στο δέρμα και είναι πολύ καλά ανεκτές, εφόσον δεν προστίθενται πρόσθετες χημικές ουσίες ή αρώματα στη σύνθεση.

Οι ειδικοί σας συμβουλεύουν ακόμη να πάρετε ένα συμπλήρωμα με ceramides καθώς προσφέρει θρεπτικά στοιχεία στο δέρμα, υποστηρίζει την ελαστικότητα του δέρματος, τη σωστή ενυδάτωση και τη νεανική εμφάνιση.

Τα συμπληρώματα με ceramides ενισχύουν τα υγιή επίπεδα κεραμιδιού στο γερασμένο δέρμα, ενυδατώνουν την επιδερμίδα αποκαθιστώντας την λάμψη της. Σύμφωνα με μελέτες, βελτιώνουν την όψη της επιδερμίδας κάνοντας την απαλή, λεία και σφριγηλή, καταπραΰνουν τα ευαίσθητα και ερεθισμένα δέρματα που συνήθως έχουν χαμηλό ποσοστό κεραμιδίων και ενεργοποιούν τη φυσική ανανέωση του δέρματος.

Πηγή: https://www.oloygeia.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Θεατρική Παράσταση «Στα Καλά Του Καθισμένου» Για Την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ

xristiana

Τα ζώδια σήμερα: «Ιχθύ, κάποιο παρασκήνιο κινείται γύρω σου»

xristiana

Χένρι Γκούνθερ

xristiana