ΚεντρικήΟμορφιά

Αυτό το εκχύλισμα Superfruit έχει σημαντικά οφέλη στην πρόληψη της γήρανση του δέρματος

18/6/2024…

Ηβιομηχανία ομορφιάς στρέφεται τακτικά στον βοτανικό κόσμο για λύσεις, τόσο εσωτερικές όσο και εξωτερικές. Από το κλασικό και ανακουφιστικό φυτό αλόης βέρα που δροσίζει το δέρμα μετά τον ήλιο μέχρι το ζωηρό και μοναδικό εκχύλισμα φρούτων που βρίσκει το δρόμο του σε συμπληρώματα, ορούς και πολλά άλλα – τα φυτά χρησίμευαν πάντα ως βάση για τον κόσμο της ομορφιάς.

Και ως κάποιος που κάνει αναφορές για τις τάσεις ομορφιάς για το μεγαλύτερο μέρος μιας δεκαετίας, μερικές φορές μπορεί να νιώθουμε ότι τελειώνουμε από νέα συστατικά για να ενθουσιαστούμε.

Έτσι, όταν έσκαψα την αναδυόμενη έρευνα πίσω από τα οφέλη φροντίδας του δέρματος των συμπληρωμάτων εκχυλίσματος σαγκουίνι, τα αποτελέσματα μου κέντρισαν το ενδιαφέρον.

5 οφέλη για την περιποίηση του δέρματος του συμπληρώματος εκχυλίσματος σαγκουίνι

Μέσω των συμπληρωμάτων, το εκχύλισμα σαγκουίνι έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ενυδάτωση του δέρματος, βελτιστοποιεί την αντιοξειδωτική ικανότητα, προστατεύει το δέρμα από τη φωτογήρανση, καταπολεμά το οξειδωτικό στρες και βελτιώνει την ισορροπία των φλεγμονών.

Μέσω αυτών των μηχανισμών, οι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν μείωση των ρυτίδων και των μαύρων κηλίδων.

Ακολουθεί μια ανάλυση της επιστήμης:

1. Αυξημένες αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Το εκχύλισμα σαγκουίνι περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά όπως φλαβονοειδή (ανθοκυανίνες και φλαβανόνες), μη φλαβονοειδή φαινόλες (υδροξυκινναμωμικά οξέα) και βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ).

Σύμφωνα με μια τυχαιοποιημένη, διπλή-τυφλή, ελεγχόμενη μελέτη, η συμπλήρωση με το εκχύλισμα (ως Red Orange Complex™) οδήγησε σε στατιστικά σημαντική αύξηση της αντιοξειδωτικής ικανότητας του δέρματος. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη παρουσίασαν αύξηση 8,6% σε 14 ημέρες και 22,3 % σε 56 ημέρες.

2. Καταπολεμά το οξειδωτικό στρες & βελτιώνει την ισορροπία των φλεγμονών

Η φλεγμονώδης κατάσταση στο σώμα και το οξειδωτικό στρες είναι η βασική αιτία της γήρανσης του δέρματος με πολλούς τρόπους. Το δέρμα βομβαρδίζεται καθημερινά με ελεύθερες ρίζες και περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες – από σκληρά καθαριστικά και ρύπανση μέχρι την υπεριώδη ακτινοβολία. Όταν το σώμα σας δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει επαρκώς τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα, το αποτέλεσμα είναι κάτι που ονομάζεται οξειδωτικό στρες. Το οξειδωτικό στρες οδηγεί στη συνέχεια σε μη βέλτιστη φλεγμονώδη ισορροπία.

Μια παρατεταμένη κατάσταση ή συσσώρευση οξειδωτικού στρες συμβάλλει άμεσα στη διαδικασία γήρανσης του δέρματος. Συγκεκριμένα, συμβάλλει στην απώλεια ινών κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα λεπτές ρυτίδες. Το οξειδωτικό στρες εμπλέκεται επίσης στη μειωμένη λειτουργία του δερματικού φραγμού, στη μειωμένη υγρασία και στον αυξημένο κίνδυνο για μεταλλάξεις του DNA στα κύτταρα του δέρματος μας.

Τα καλά νέα είναι ότι το σώμα διαθέτει φυσικούς μηχανισμούς προστασίας για να αντιμετωπίσει αυτή την επίθεση: αντιοξειδωτικά. Ενώ το σώμα μπορεί να παράγει ορισμένα αντιοξειδωτικά φυσικά, βασίζεται πραγματικά στην κατανάλωση αντιοξειδωτικών μέσω της διατροφής μας για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του φορτίου των ελεύθερων ριζών.

Η έρευνα δείχνει ότι η λήψη 100 mg εκχυλίσματος πορτοκαλιού την ημέρα είναι αποτελεσματική στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες και στη μείωση των επιπέδων της προφλεγμονώδους κυτοκίνης TNF-a στο σώμα.

Μια άλλη μελέτη που έγινε σε αθλητές διαπίστωσε ότι η συμπλήρωση με το εκχύλισμα οδηγεί σε χαμηλότερα επίπεδα οξειδωτικού στρες στον οργανισμό μέσα σε δύο μήνες.

3. Προστατεύει το δέρμα από τη φωτογήρανση

Προηγούμενη έρευνα έχει δείξει ότι η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία ευθύνεται για έως και το 90% των ορατών σημαδιών γήρανσης. Έτσι, όπως μπορείτε να φανταστείτε, η προστασία του δέρματος από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία είναι πρωταρχικής σημασίας για την υγεία και την εμφάνιση του δέρματος μακροπρόθεσμα.

Πρώτα και κύρια, όλοι πρέπει να φοράμε αντηλιακό. Δεν είναι μόνο το αντηλιακό που είναι σημαντικό, ωστόσο. Η χρήση μιας ισχυρής, ολιστικής προσέγγισης στην αντηλιακή φροντίδα μπορεί να προστατεύσει πολύ πιο αποτελεσματικά το δέρμα σας από τις επιπτώσεις των ακτίνων UV. Ένα πρωτόκολλο αντηλιακής φροντίδας 360 μοιρών σημαίνει να φοράτε προστατευτικά ρούχα και αξεσουάρ, να είστε έξυπνοι όσον αφορά το χρόνο σας στον ήλιο και ακόμη και να είστε προνοητικοί για το τι τρώτε.

Όλο και περισσότερες έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχουν ορισμένα αντιοξειδωτικά που έχουν αποδειχθεί ότι έχουν φωτοπροστατευτικές ιδιότητες τόσο απορροφώντας τις ακτίνες UV όσο και βοηθώντας στην εξουδετέρωση της βλάβης που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Το εκχύλισμα σαγκουίνι είναι ένα από αυτά.

Μια in vivo μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση του εκχυλίσματος για 15 ημέρες έφερε σημαντική μείωση του βαθμού ερυθήματος του δέρματος που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία.

4. Βελτιώνει την ενυδάτωση

Το ενυδατωμένο δέρμα είναι υγιές δέρμα. Φυσικά, μπορείτε να εστιάσετε στην ενυδάτωση του δέρματος χρησιμοποιώντας κρέμες και λοσιόν, αλλά η εσωτερική ενυδάτωση μπορεί να βοηθήσει σημαντικά.

Ένας τρόπος για να προωθήσετε τη βελτιωμένη ενυδάτωση του δέρματος είναι μέσω του εκχυλίσματος πορτοκαλιού αίματος, δείχνει η έρευνα.

Μια τυχαιοποιημένη, διπλά τυφλή, ελεγχόμενη μελέτη διαπίστωσε ότι όταν λάμβαναν 100 mg/ημέρα του εκχυλίσματος, η ενυδάτωση του δέρματος των συμμετεχόντων αυξήθηκε κατά 5,3% σε 14 ημέρες και 12,3% σε 56 ημέρες.

Επιπλέον, αυτή η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η διαεπιδερμική απώλεια νερού μειώθηκε. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει απλώς ότι το δέρμα ήταν πιο αποτελεσματικό στη συγκράτηση του νερού στο δέρμα.

5. Μειώνει τις ρυτίδες & τα μαύρα στίγματα

Τώρα, αυτό είναι το όφελος που ενδιαφέρει περισσότερο τους περισσότερους ανθρώπους: τα ορατά αποτελέσματα που προσφέρει το εκχύλισμα. Είναι σημαντικό να καλύψουμε τον τρόπο λειτουργίας του εκχυλίσματος εσωτερικά, αλλά τα εξωτερικά αποτελέσματα είναι συνήθως αυτά στα οποία που δίνουν προσοχή οι άνθρωποι.

Χάρη στα προστατευτικά αποτελέσματα που εξηγήθηκαν παραπάνω, το εκχύλισμα σαγκουίνι έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη σοβαρότητα των ρυτίδων, αυξάνει την ελαστικότητα, μειώνει τη μελάγχρωση και βελτιώνει τη φωτεινότητα.

Για παράδειγμα, στη μελέτη που εξέτασε τις φωτοπροστατευτικές ιδιότητες του αντιοξειδωτικού διαπιστώθηκε ότι τα μαύρα στίγματα των συμμετεχόντων μειώθηκαν από 27% σε 7%7.

Μια τυχαιοποιημένη, διπλά τυφλή, ελεγχόμενη μελέτη διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που έπαιρναν 100 mg ημερησίως είδαν στατιστικά σημαντική αύξηση στη λάμψη του δέρματος – 9,2% μετά από 14 ημέρες και 18,5% μετά από 56 ημέρες.

Η ίδια μελέτη βρήκε επίσης ότι το εκχύλισμα ήταν σε θέση να βοηθήσει στη σοβαρότητα του βάθους των ρυτίδων – αφού μέτρησαν τη μέση βαθύτερη ρυτίδα των συμμετεχόντων πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήψη συμπληρωμάτων, διαπίστωσαν ότι το βάθος των ρυτίδων μειώθηκε κατά 6,9% μέχρι το τέλος της μελέτης.

Τέλος, αυτή η μελέτη εξέτασε επίσης την ελαστικότητα του δέρματος. Διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες είδαν αύξηση στην ελαστικότητα κατά 5,9% σε 14 ημέρες και 13,9% σε 56 ημέρες. Είναι ενδιαφέρον ότι οι ερευνητές υποπτεύονται ότι αυτό το όφελος μπορεί να αποδοθεί στη βιταμίνη C στο εκχύλισμα, καθώς η βιταμίνη C παίζει βασικό ρόλο στην διαδικασία σύνθεσης ελαστίνης και κολλαγόνου. 

Πηγήhttps://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Σεμινάριο οδικής συμπεριφοράς

xristiana

Νερό ρυζιού για άμεσα «γυάλινη» επιδερμίδα

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana