ΚεντρικήΠεριβάλλον

Σκυλακάκης: Κανένας δεν ήξερε ποιος είναι ο φθηνότερος πάροχος – Στα νέα τιμολόγια θα ξέρουμε

6/11/2023

Για το πράσινο τιμολόγιο και τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα μίλησε στην ΕΡΤ ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ενώ αναφερόμενος στο υψηλό κόστος του ρεύματος τόνισε πως το 5% σε κάθε λογαριασμό αντιπροσωπεύει ρευματοκλοπές. «Ο ΔΕΔΔΗΕ εντοπίζει 13.000 περιπτώσεις τον χρόνο και η αναλογία μεταξύ κλοπής και σύλληψης είναι 1 στους 15», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Για το πράσινο τιμολόγιο είπε ότι «θέλει μεταπτυχιακό στα ενεργειακά για να μπορέσει ο καταναλωτής να συγκρίνει και να βρει το φθηνότερο τιμολόγιο κι αν τα καταφέρει θα έχει πάλι αλλάξει σε 4 μήνες, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει πλήρη ελευθερία όρων στους παρόχους», συμπληρώνοντας πως «καθιερώνει η κυβέρνηση ένα τιμολόγιο, που είναι το πράσινο, το οποίο είναι και η μεγάλη αλλαγή αφού εκεί θα μεταπέσουν όσοι δεν αλλάξουν από μόνοι τους πάροχο και στους οποίους η κυβέρνηση εξασφαλίζει ότι θα είναι το φθηνότερο».

«Η τιμή βγαίνει στην αρχή του μήνα και ισχύει για όλο τον μήνα, αφού δεν υπάρχει ρήτρα, ενώ οι τιμές είναι συγκρίσιμες χωρίς αστερίσκους παρόχων», είπε επίσης ο κ. Σκυλακάκης.

Δεν γίνεται κάθε μήνα αλλαγή παρόχου αλλά εάν ο πάροχος είναι συστηματικά ακριβότερος μπορεί ο καταναλωτής να μετακινηθεί, διευκρίνισε. Ο Θ. Σκυλακάκης εκτίμησε μάλιστα ότι στο πράσινο τιμολόγιο ίσως να καταφύγει ως και το 60% των καταναλωτών.

Πηγή: https://www.newmoney.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Αιολική Ενέργεια και κυκλική οικονομία: Ανακύκλωση ανεμογεννητριών

xristiana

Αιθέρια έλαια: Ποια θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε έναν καλύτερο ύπνο

xristiana

Διανομή Τροφίμων Και Ειδών Προσωπικής Υγιεινής

xristiana